Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Yil Sonuna Kadar Tarima Verilen Destek 255 Milyon TL'yi Bulacak '

Tarim ve hayvanciliga bugüne kadar 118 milyon TL’lik destek verdiklerini belirten Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Bu yil sonuna kadar 137 milyon TL’lik bir destek daha verecegiz. Toplamda desteklerimiz 255 milyon TL’yi bulacak” dedi.

Baskan Büyükakin Açiklamasi 'Yil Sonuna Kadar Tarima Verilen Destek 255 Milyon TL'yi Bulacak '
Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Gebze’nin Kadilli, Ovacik, Cumaköy ve Denizli köylerindeki hasatlara eslik etti. Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz’ün de yer aldigi hasat toplamada, çiftçilerden gelen önerileri dinleyen Baskan Büyükakin, biberden domatese, patlicandan salataliga kadar birçok sebzenin hasadini kendi elleriyle yapti.

“137 milyon TL’lik bir destek daha verecegiz”

Tarim ve hayvanciliga bugüne kadar 118 milyon TL’lik destek verdiklerini dile getiren Baskan Büyükakin, hasat sirasinda yaptigi açiklamada, “Bu yil sonuna kadar 137 miyon TL’lik bir destek daha verecegiz. Toplamda desteklerimiz 255 milyon TL’yi bulacak. Çiftçimizin yanindayiz. Hiçbir zaman yalniz birakmayacagiz. Tarima destek veriyoruz çünkü memleketimize sevdaliyiz” dedi.



“Tüm topraklarimizi ekmemiz lazim”

Belediyenin ve devletin tüm kurumlariyla dogru destegi vermesinin mutlulugun yasadiklarini belirten Baskan Büyükakin, “Bu sayede çok daha güçlü tarimsal kalkinmaya kavusacagiz. Tüm topraklarimizi ekmemiz lazim. Bunun için elimizden gelenin fazlasini üreticimiz için yapmaya çalisiyoruz. Mazotundan gübresine tohumundan naylonuna kadar üreticilerimizin yanindayiz. Kocaeli’nin her kösesinde gördügümüz üretimse bizleri çok mutlu ediyor” seklinde konustu.

Kadilli köyünde kadinlarin sürpriziyle de karsilasan Baskan Büyükakin, kendisine ikram edilen mancarli pidenin tadina bakti. Büyükakin, ikram için Kadilli’nin kadinlarina tesekkür etti.
Kaynak: İHA