Baskan Biyik, Zaferin 100. Yilinda Gençlerle Anitkabir'e Gitti

Darica Belediyesi, Büyük Taarruz’un ve 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili dolayisiyla çekilisle belirlenen 30 genci Ankara’ya götürdü. Belediye Baskani Muzaffer Biyik da gençlere ziyarette eslik etti, Anitkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu.

Baskan Biyik, Zaferin 100. Yilinda Gençlerle Anitkabir'e Gitti
Darica Belediyesi, Kurtulus Savasi’ni zafere tasiyan Büyük Taarruz’un ve 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili dolayisiyla çekilisle belirlenen 30 genci Ankara’ya götürdü. Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da gençlerle birlikte otobüse binerek geziye eslik etti. Yol boyunca gençlerle sohbet eden Baskan Muzaffer Biyik, gezi boyunca da gençlerle yakindan ilgilendi.

Anitkabir’de Atatürk’ün mozolesine çelenk sunuldu

Ankara gezisi ilk olarak Cumhurbaskanligi Külliyesi ile basladi.

Ardindan Millet Kütüphanesi’ni ziyaret eden Baskan Muzaffer Biyik ve gençler, kütüphanedeki kitaplari inceledi. Daha sonra Anitkabir’i ziyaret eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, gençlerle birlikte Aslanli Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine törenle çelenk sundu.

“Zafer coskusu bin yil geçse de bitmeyecek”

Büyük Taarruz’un ve 30 Agustos Zafer Bayrami’nin 100. yili dolayisiyla gençlerle birlikte olmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, “Bundan tam 100 yil önce Türk milleti adeta küllerinden yeniden dogdu. Düsmani vatan topraklarindan topyekûn atmak için baslatilan ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarindan biri Büyük Taarruz, zaferle sonuçlanmis ve Cumhuriyete giden yollarin taslarini da dösemistir. Biz de büyük zaferin coskusunu gençlerimizle yeniden yasamak ve gelecek nesillere o mirasi aktarmak amaciyla Ankara’ya özel bir gezi düzenledik. Degil 100 yil, 1000 yil geçse de büyük zaferin coskusu hiçbir zaman bitmeyecek. Bu duygu ve düsüncelerle vatanimizin birligi ve milletimizin bagimsizligi ugruna verilen mücadelenin kazanildigi bu anlamli zaferin 100. yildönümünde, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere kanlari ile bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle aniyorum. Zaferimiz kutlu ve daim olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA