Baskan Altay Lezzet Tutkunlarini Gastrofest'e Davet Etti

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Konya GastroFest’i 1-4 Eylül tarihleri arasinda Türkiye’den ve dünyadan önemli seflerin katilimiyla gerçekleseceklerini belirterek, tüm lezzet tutkunlarini Konya’ya davet etti.

Baskan Altay Lezzet Tutkunlarini Gastrofest'e Davet Etti
Konya Büyüksehir Belediyesi bu yil 1-4 Eylül tarihleri arasinda Kalehan Ecdat Bahçesi’nde gerçeklestirilecek Konya GastroFest için hazirliklarini tamamladi. Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, bu yil ikincisi düzenlenecek Konya GastroFest’in yine yogun katilimla gerçeklestirilecegini belirtti.

Turizmin önemli destinasyonlarindan birisi haline gelen gastronominin, Türkiye’de son dönemlerde hizla yükseldigini ifade ederek, bu manada Konya yemek kültürünün tanitilmasi adina önemli faaliyetler yürüttüklerini söyleyen Baskan Ugur Ibrahim Altay, “Konya’da Yemek Bir Medeniyettir’ düsturuyla Konya mutfaginin özgün degerlerini ve sofra kültürünü tanitmak için gayret gösteriyoruz. Zengin mutfak mirasimizi daha genis kitlelerle bulusturmak ve gastronomi turizmini gelistirmek amaciyla düzenleyecegimiz festivalimizde Konya’nin cografi ürünlerinin tanitimi yapilacak, yerel sef ve asçilarimizin lezzetleri misafirlerimize tattirilacak. Türkiye’den ve dünyadan önemli seflerin katilacagi bu festivalimize tüm lezzet tutkunlarini davet ediyorum” dedi.

Festival, 1 Eylül Persembe günü saat 14.00’de Atesbaz-i Veli Hazretleri Türbesi’nden dua ile festival alanina getirilen tuzun Toyga Çorbasina eklenmesiyle baslayacak. 4 Eylül Pazar aksamina kadar devam edecek Konya GastroFest’te yüzlerce lezzetin yaninda; paneller, söylesiler, yarismalar, müzik dinletileri, workshoplar yapilacak, çocuklar için özel alanlar olusturulacak.
Kaynak: İHA