Baskan Karatas'tan 1071 Malazgirt Zaferi Mesaji

26 Agustos 1071 Malazgirt Zaferi’nin yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimlayan MHP Erzurum Il Baskani Naim Karatas “951 yildir üzerinde yasadigimiz bu kutsal vatan topraklari; muzaffer atalarimizin yegâne emaneti olup, korunmasi ve her türlü mülahazanin üzerinde tutulmasi gereken maddi ve manevi bir hazinedir” dedi.

Baskan Karatas'tan 1071 Malazgirt Zaferi Mesaji
Anadolu topraklarinin ebediyen Türk yurdu olmaya devam edeceginin altini çizen MHP Erzurum Il Baskani Naim Karatas “Tarihi zaferlerle dolu olan aziz milletimiz için Agustos ayi, destanlarin ve kahramanliklarin yasandigi, cesaret ve inançla somutlastigi bir dönemi ifade eder.

Tarihimizdeki zaferlerin pek azi son vatanimiz Anadolu’nun kapilarinin ardina kadar açildigi 26 Agustos 1071 Malazgirt Zaferi kadar yüksek anlamlara sahiptir. Çünkü Malazgirt’le birlikte, milletimizin kutlu yürüyüsü önemli bir misyonla bezenmistir.

Her parçasi ayri güzelliklere sahip olan Anadolu cografyasi, Malazgirt Zaferi ile vatanlasmaya baslamis, bu cografyayi vatan kilma özlemi milletimizin tarihî yürüyüsünü ve yükselisini hizlandirmistir.

Milletimiz için vatan kavraminin çok büyük bir anlami ve degeri vardir. Vatan, cografyanin ruhuyla milletin ruhunun bütünlesmesi; yabanciya verilmez, elle paylasilmaz kutsal bir yerdir.

Iste Malazgirt Zaferi ile birlikte, yaklasik bin senedir vatan topragi olan ve insallah kiyâmete kadar da vatan topragi kalacak olan Anadolu’nun kilidi açilmistir. Bir yandan Anadolu topragi ebedî vatan olmaya baslarken, bir yandan da Bizans’in köhnemis zulüm idaresi çökmeye yüz tutmustur.

Bu zaferle birlikte, Anadolu topraklari için yeni bir devir baslamistir. Önce Anadolu Selçuklulari, sonra Osmanlilar ile zulmün yerini adâlet, düsmanligin yerini kardeslik, kinin yerini sevgi almaya baslamis, Anadolu’da yeni bir medeniyetin isiklari yükselmistir.

Bilinmelidir ki, 951 yildir üzerinde yasadigimiz bu kutsal vatan topraklari; muzaffer atalarimizin yegâne emaneti olup, korunmasi ve her türlü mülahazanin üzerinde tutulmasi gereken maddi ve manevi bir hazinedir.

Malazgirt Zaferinin 951. yil dönümünü kutlar, basta Sultan Alparslan olmak üzere kanlariyla destan, canlariyla tarih yazarak bize vatan birakan tüm sehitlerimize yüce Allah’tan rahmet dilerim.” ifadesine yer verdi.
Kaynak: İHA