Selde Kalan Araçlarin Masrafi Cep Yakiyor

Istanbul’da saganak yagis ve sel uyarilari gelmeye basladi. Uzmanlar, selde kalan araçlarda agir hasarlar olusabilecegini söylüyor. En düsük masraflar 50 bin liradan basliyor.

Selde Kalan Araçlarin Masrafi Cep Yakiyor


Istanbul’da yogun sel ve su baskinlarina karsi uyarilar pes pese gelmeye basladi.

Trafikte köprü alti, tünel gibi yerlerde araçlar sel altinda kalabiliyor. Bu durumda ise araçlar selden aldigi hasar ile kullanilamaz hale geliyor. Uzmanlar selde kalan araçlarin masraflarinin yüksek maliyetli olduguna dikkat çekerek araç sahiplerine uyarilarda bulundu.

Araçlarin yüksek seviyede su aldiginda olusan maliyetlerin yüksek olacagini söyleyen otomobil tamircisi Fatih Uygun, ’’Sel sularinin araçlara verecegi seviyeler suyun yükseldigi seviyeye göre artiyor. Aracin elektrik beyni ve motoru su aldiginda araç agir hasarli hale geliyor. En düsük masraflar 50 bin liradan basliyor, bu aracin modeline göre yükseliyor. Araçlarda su seviyesi lastigi geçtiginde ciddi hasarlar olusmaya basliyor. Saganak yagis ve sel uyarilari geldiginde araç sahipleri dikkatli olsun, zorunlu olmadikça yola çikmasinlar’’ dedi.



Su seviyesinin lastigin üstüne çikmasiyla sorunlar olusabilecegini söyleyen otomobil tamircisi Ali Saglam ise ’’Aracin agir hasarli olmasi için ön cama kadar aracin su dolmasi gerekiyor. Meteoroloji uyarilarda bulunuyor. Böyle günlerde araçlari çikarmayalim, su birikintisi olabilecek bölgelerde kalmayalim. Araç sahipler kaskosu yok ise büyük maliyetler ile karsilasiyor. Araçlar dikiz aynasina kadar su alirsa maliyetler en alt modellerde dahi 100 binlere kadar çikiyor. Bu durumlarla karsilasmamak için dikkatli olunmali’’ diye konustu.

Kaynak: İHA