Denizli'de Yeni Egitim Ögretim Yilina Hazirlik Toplantisi Yapildi

Denizli’de 2022-2023 egitim ögretim yili hazirlik çalismalari degerlendirme toplantisi gerçeklestirdi.

Denizli'de Yeni Egitim Ögretim Yilina Hazirlik Toplantisi Yapildi


Okullarina açilmasina az bir süre kalmasi nedeniyle Denizli’de, 2022-2023 egitim ögretim yili hazirlik çalismalari degerlendirme toplantisi gerçeklestirdi. Toplantiya Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Egitim Müfettisleri Baskani, Il Milli Egitim Müdür Yardimcilari Sener Bayram, Hüseyin Basgün ve Ragip Çelik, Il Milli Egitim Sube Müdürleri ile 19 ilçe milli egitim müdürü katildi.

Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici toplantida yaptigi konusmasinda, “2022-2023 egitim-ögretim yili 12 Eylül 2022 tarihinde baslayacak. Geçtigimiz yil okullarimiz hijyen ve saglik en güvenilir yerler olarak egitim-ögretime baslamisti ve yil sonuna kadar da kesintisiz egitim-ögretim çalismalarimizi sürdürdük. Yeni egitim-ögretim yilina da yine ayni önem ve titizlik ile hazirlaniyoruz” dedi.



“Çalismalarimiz yaz tatili döneminde de hiz kesmeden devam etti”

Il genelinde de 151 okula bakim, onarim, tamirat ve tadilat çalismalari yaptiklarini söyleyen Ekici, “Okul öncesi ve ilkögretim de okullasma oranlarimizi yüzde 100 oranina tasiyacagiz. Okul öncesinde Bakanligimizca bu yil önemli degisiklige gidildi. Bünyesindeki ögrenci sayisi 100’ün üzerinde olan anasiniflarimiz anaokullarina dönüstürüldü. Ilimizin her ilçe ve mahallesinde okul öncesi okullasmayi en üst seviyeye tasiyoruz. Temel Egitimde 10 Bin Okul projesi çerçevesinde ki çalismalarimiz yaz tatili döneminde de hiz kesmeden devam etti. Egitimde firsat esitligi anlayisi ile her bir okulumuzun niteliginin en üst seviyeye tasinmasi adina birçok adimlar attik. Bunlarin en basinda fiziki durumlarin iyilestirilmesi geldi. Ilimizde yaklasik 54 okulumuzda fiziki olarak hummali bir çalisma yaptik. Yeni egitim-ögretim yilinda ögrencilerimiz yapilan degisiklikleri okulun bahçesinden girdigi anda fark edecekler ve çok mutlu olacaklar. Ayrica ilimiz genelinde de 151 okulumuzda bakim, onarim, tamirat ve tadilat çalismalari ile 6 okulumuzda güçlendirme çalismalarimiz devam ediyor. Denizli Il Milli Egitim Müdürlügü olarak 2022-2023 egitim-ögretim yilinda haziriz” diye konustu.

Kaynak: İHA