Bursa'da Selin Yaralari Aninda Müdahaleyle Sariliyor

Bursa’nin Orhangazi ilçesine bagli kirsal Pasapinar Mahallesi’nde dün gece yasanan sel felaketinin ardindan Büyüksehir Belediyesi, tüm ekipleriyle olaya aninda müdahale etti. Tasan dere yataginin temizlenmesi için gece boyu çalisma yapilirken, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Bursa'da Selin Yaralari Aninda Müdahaleyle Sariliyor
Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarilarinin ardindan; siddetli yagmur, etkisini Bursa’da aksam saatlerinde gösterdi. Orhangazi ilçesine bagli kirsal Pasapinar Mahallesi’nde ‘aksam saat 20.30 siralarinda’ dolu yagisi ile baslayan ve ardindan siddetli saganakla devam eden yagislar, mahalle sinirlarindaki derenin tasmasina yol açti. Dere sularinin siddetiyle birçok evin duvari yikilirken; otomobiller sürüklendi, traktörler ve is makineleri sel sularinin tasidigi topraga gömüldü. Evlerine gelen sulardan kurtulmak için sokaga çikan 4 kisi de sel sularina kapilarak yaklasik 300 metre sürüklendi. Diger vatandaslarin yardimiyla hafif yaralarla kurtarilan 4 kisi, Orhangazi Devlet Hastanesi’nde tedaviye alindi.

Meteorolojinin uyarilari nedeniyle, asiri yagis durumuna karsi gün boyu 223 araç ve 763 personel ile teyakkuz halinde bekleyen Büyüksehir Belediyesi ekipleri, sel ihbarinin ardindan kisa sürede olaya müdahale etti. Itfaiye ve BUSKI basta olmak üzere farkli birimlerden olusturulan 13 araç ve 37 personel, Pasapinar’da hayatin normale dönmesi için hummali çalisma baslatti. BUSKI ekipleri, tasan dere yatagini temizleme çalismalarini gece boyunca sürdürdü.

Hayat normale dönüyor

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, gece Pasapinar Mahallesi’ne gelerek, devam eden çalismalari yerinde inceledi. Felaketin nasil yasandigiyla ilgili Muhtar Nuran Nalbant Dursun’dan bilgi alan Baskan Aktas, mahalle halkina geçmis olsun dileklerinde bulundu. Beraberinde Orhangazi Belediye Baskani Bekir Aydin ile birlikte taskinin yasandigi dere yataginin yanina kadar gelen Baskan Aktas, devam eden çalismalar hakkinda da bilgi aldi. Meteorolojinin uyarilari nedeniyle Büyüksehir olarak gün boyu alarm durumunda beklediklerini hatirlatan Baskan Aktas, “Bu bir afet. Orhangazi ilçemizde saat 9’dan sonra 1 saatlik dolu yagisi ve ardindan gelen saganak, Pasapinar mahallemizde etkili oldu. Büyüksehir Belediyesi, Orhangazi Belediyesi, kaymakamlik, BUSKI ve itfaiye ekipleri, olaya aninda müdahale etti. Yogun bir sekilde hayati normallestirmeye çalisiyoruz. Can kaybi ve ciddi yaralanma olmamasi en büyük tesellimiz. 4 vatandasimiz sel sularina kapilip yaklasik 300-400 metre sürüklendi ve sükürler olsun su anda durumlari iyi. Hayat normale dönmek üzere. Dere yataginin degismesinden kaynaklanan muhtemel tehditler var. Ekiplerimiz çalismalara sabaha kadar kesintisiz devam edecek. Allah’in izniyle yaralar sarilacak. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Geçmis olsun” dedi.

Pasapinar Mahallesi Muhtari Nuran Nalbant Dursun da önce dolu yagisinin basladigini belirterek, “Sonra birden sel baskini oldu. Dere tasmis. Hemen belediyeyi aradik. Allah razi olsun, Alinur baskanimiz bile geldi. Itfaiye, BUSKI hepsi seferber oldu. Can kaybimiz yok ama evlerimizde büyük hasar var. Hepsinin yapilacagini söylediler” dedi.

Baskan Aktas, olay yerindeki incelemelerin ardindan Orhangazi Devlet Hastanesi’nde gelerek, olayi hafif yaralarla atlatan vatandaslarla görüsüp, acil sifalar diledi.
Kaynak: İHA