Akdeniz'in Balikçilari, Ekmek Teknelerini 15 Eylül'e Hazirliyor

Akdeniz’de av sezonunun 15 Eylül’de açilacak olmasi nedeniyle, İçelli balikçilar ekmek tekneleri ve aglarinin bakimlarini yaparak hazirlaniyor. Yeni sezondan umutlu olan balikçilar, özellikle ilk haftalarin çok bereketli oldugunu söyledi.

Akdeniz'in Balikçilari, Ekmek Teknelerini 15 Eylül'e Hazirliyor
Türkiye’nin üretim ve tarim merkezleri arasinda yer alan 321 kilometrelik Akdeniz’e kiyisi bulunan İçel’de de balikçilik da ekonomiye önemli bir katki sunuyor. İçel merkezi basta olmak üzere Erdemli, Silifke ve Aydincik ilçelerinde de bir çok balikçi ekmegini denizden çikariyor. Geçtigimiz yil 15 Nisan’da baslayan av yasaginin 15 Eylül’de bitecek olmasi nedeniyle tüm balikçilar basta tekneleri ve aglari olmak üzere bakimlarini gerçeklestiriyor. Karaya çekilen çok sayida balikçi teknesi teker teker elden geçirilerek eksikleri giderildikten sonra tekrar denize indiriliyor. Daha sonra ise avda kullanilan teçhizat ve aglar elden geçirilerek sezona hazirlaniliyor. Bu sene Akdeniz’den umutlu olduklarini belirten balikçilar sezonun açilmasini heyecanla beklediklerini söyledi.



Balikçilar yeni sezondan umutlu

Uzun süre su ürünleri kooperatifi baskanligi yapan ve teknesini yeni sezona hazirlayan balikçi Yalçin Sakin, "Allah’in izniyle teknelerimizi karaya çekmeye basladik, bakim onarimlarini yapiyoruz. Insallah yeni sezona hazirliklarimizi yapiyoruz. Bütün balikçi kardeslerimiz zor bir sezon geçirdi. Insallah önümüzdeki sezonda güzel baliklar olur" dedi.

"Çinar Bey" isminde teknesinin bakimin yaptiklarini aktaran balikçilardan Murat Çinar ise, ekmek teknesinin bakim ve onarimini gerçeklestirdiklerini söyledi.



Hazirliklarini bitirip teknesini denize indiren balikçilardan Emre Balkis, "15 Eylül’ü dört gözle bekliyoruz. Temennimiz sezonun iyi geçmesi. Hayirlisi ile 15 Eylül’de sezonumuzu açacagiz. Sezon açildiginda ilk zamanlar bereketli oluyor, insallah sürekliligi olur" ifadelerini kullandi.

15 Eylül’de sezonun açilacagini animsatan Erdemli Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Volkan Tas da, "Gördügünüz gibi ag bakimlari ile karada teknelerin bakimlari yapiliyor. Bir kisminin bakimlari bitti denize indirildi, bir kisminin çalismalari devam ediyor. Sezona yetistirmeye çalisiyoruz. Bu sene insallah bol bereketli bir sezon bekliyoruz. Arkadaslarimizin ümitleri de o yönde. Bizde iyi olsun diye hazirliklarimiza devam ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA