Koronavirüs ve maymun çiçeğini unutun! İşte yeni kabus: Domates gribi; bu belirtilere dikkat

Koronavirüs pandemisi ile maymun çiçeği virüsü endişesinden sonra bu defa da Hindistan'da Domates gribi baş gösterdi. Şimdiye kadar 82 çocukta tespit edilen virüsün belirtileri arasında ateş, vücutta kabarcıklar, ishal, kusma ve halsizlik var. Şu an için herhangi bir aşısı olmayan hastalıkla ilgili çalışmalar devam ediyor.

Koronavirüs ve maymun çiçeğini unutun! İşte yeni kabus: Domates gribi; bu belirtilere dikkat
Dünya 2 yıldan fazla süredir Kovid-19 ile mücadele ediyordu. Salgının epidemiye dönüşmesinin ardıdnan ise birkaç ay önce ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü uluslararası alanda endişe yaratmaya devam ediyor.

Şimdi ise Domates gribi ortaya çıktı. Domates gribi olarak bilinen bu hastalık Hindistan'da ilk olarak mayıs ayında tespit edildi.

Hastalık şimdiye kadar ülkenin Kerala eyaletinin Kollam bölgesi ve yakınlarında bulunan Anchla, Aryankavu ve Neduvathur'da görüldü.

İlk alınan bulgulara göre şimdiye kadar 5 yaşın altındaki 82 çocuk bu hastalığa yakalandı.

Şimdiya kadar bilinen çocukların yaş aralığı ise 1-9 arası. Uzmanlar, bu dönemde çocukların bağışıklığının düşük olmasından dolayı hastalığa daha çok yakalandığını ifade ediyor.

Küçük çocuklarda bebek bezi kullanımı, kirli ellerle yüze dokunma ve ağza bir şeyler sokmadan dolayı hastalığun bulaşıcılığı artıyor.

Hastalığın belirtileri ise şöyle sıralandı:

Ateş
Ağızda yara
Ellerde, ayaklarda ve kalçalarda kabarcıklı döküntü
Vücut ağrısı
Eklem şişmesi
Tükenmişlik hissi
Cilt tahrişi
Dehidrasyon
Karın ağrısı
İshal
Kusma

Şu an için Domates gribi ölümcül olarak görülmüyor. Ancak hastalığın herhangi bir tedavisi yok.

Hastalık şikayetiyle gidenlere ise doktorlar bol sıvı tüketimi ile istirahat öneriyor.