Ingiltere, ABD, Fransa Ve Almanya Liderleri Telefonda Görüstü

Ingiltere Basbakani Boris Johnson, ABD Baskani Joe Biden, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Almanya Basbakani Olaf Scholz, gerçeklestirdikleri telefon görüsmesinde Ukrayna’daki nükleer tesislerin güvenligini ve 2015 Iran nükleer anlasmasini canlandirma çabalarini ele aldi.



Ingiltere Basbakani Boris Johnson, ABD Baskani Joe Biden, Fransa Cumhurbaskani Emmanuel Macron ve Almanya Basbakani Olaf Scholz, telefonda görüstükleri ve çesitli uluslararasi konulari ele aldiklari aktarildi. Ingiltere Basbakanlik Ofisi tarafindan yapilan açiklamada, Johnson, Macron, Biden ve Scholz’un Rusya’nin isgali karsisinda Ukrayna’yi destekleme konusundaki kararli bagliliklarinin altini çizdikleri aktarildi.

Liderlerin Ukrayna’daki nükleer tesislerin güvenligini ele aldiklari aktarilan açiklamada, liderlerin Zaporijya Nükleer Santrali’ne Uluslararasi Atom Enerjisi Ajansi’nin (UAEA) ziyaret etmesine yönelik iliskin son tartismalari memnuniyetle karsiladiklari ifade edildi.

Liderler, Iran nükleer anlasmasini da ele aldi

Beyaz Saray tarafindan liderlerin görüsmesine iliskin yapilan açiklamada ise, liderlerin 2015 Iran nükleer anlasmasini canlandirma çabalarini ele aldiklari aktarilarak, liderlerin Iran’in nükleer programi konusunda devam eden müzakereleri, Orta Dogu bölgesindeki ortaklara destegin güçlendirilmesi ve Iran’in istikrarsizlastirici bölgesel faaliyetlerini caydirmak ve kisitlamak için ortak çabalari ele aldiklari ifade edildi. Beyaz Saray, liderlerin Orta Dogu konusunda yaptiklari görüsme konusunda daha fazla ayrinti vermedi.
Kaynak: İHA