KKTC Cumhurbaskani Tatar Milli Otomobil GÜNSEL Ile Test Sürüsü Yapti

Cumhurbaskani Ersin Tatar, KKTC’nin yerli otomobili GÜNSEL’i ziyaret ederek, gerçeklestirdigi test sürüsünün ardindan seri üretim çalismalari hakkinda bilgi aldi

KKTC Cumhurbaskani Tatar Milli Otomobil GÜNSEL Ile Test Sürüsü Yapti
Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar, GÜNSEL’i ziyaret ederek, KKTC’nin yerli otomobilinin seri üretim hazirliklari ile ilgili bilgi aldi. Yakin Dogu Üniversitesi kampüsünde bulunan GÜNSEL Üretim Tesisleri’ne gelen Cumhurbaskani Tatar’i, Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel karsiladi. Test sürüs alaninda GÜNSEL’in ilk modeli B9 ile test sürüsü gerçeklestiren Cumhurbaskani Tatar’a, sonrasinda GÜNSEL’de yapilan çalismalar, seri üretim hazirliklari, gelecek projeksiyonlari ve GÜNSEL’in ülke ekonomisine yapacagi katkilari anlatan detayli bir sunum gerçeklestirildi.

Test sürüsü ve bilgilendirme toplantisinin ardindan Cumhurbaskani Ersin Tatar ve Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel açiklamalarda bulundu.

Cumhurbaskani Ersin Tatar: “GÜNSEL, ülkemize umut veren, yarinlara güvenimizi perçinleyen büyük bir proje”

Üniversite kampüsünde bulunan GÜNSEL üretim tesislerini ziyaret ederek, test sürüsü yapan ve seri üretim çalismalari hakkinda bilgi alan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti Cumhurbaskani Ersin Tatar, “GÜNSEL, ülkemize umut veren, yarinlara güvenimizi perçinleyen büyük bir projedir. Bu büyük projeye inanan, yatirim yapan ve bizlere umut olan basta Yakin Dogu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ve Yakin Dogu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel olmak üzere Günsel Ailesi’ne ve elektrikli otomobil GÜNSEL’e emek veren mühendis ve tasarimcilara sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Prof. Dr. Irfan Suat Günsel’in yaptigi sunumu “etkileyici” olarak tanimlayan Cumhurbaskani Tatar, “Gerçeklestirilen sunumu dinlerken ülkemizin gelecegine olan inancim katlanarak artti. Ülkemiz Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ni; teknoloji, otomobil ve mühendislik ihraç eden; gençlerimize nitelikli is gücü imkani saglayan ve dis ticaret açigimizi kapatarak dis ticaret fazlasi veren bir ülkeye dönüstürmek için verilen bu mücadele ve inançtan etkilenmemek mümkün degil” dedi.

Geçen hafta Konya’da düzenlenen Islami Dayanisma Oyunlari’a Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in daveti ile katildigini hatirlatan Cumhurbaskani Tatar, Konya’da Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’le yaptigi görüsmeye dair de açiklamalarda bulundu. KKTC’nin haksiz ambargolar ve politik kisitlamalarla mücadele ettigini söyleyen Cumhurbaskani Tatar, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in, Türkiye gibi Azerbaycani’in da her zaman KKTC’nin yaninda oldugunu ve gelecekte de yaninda olacagini aktardigini söyledi.



GÜNSEL B9 ile gerçeklestirdigi test sürüsünün ardindan, GÜNSEL mühendislerine de seslenen Cumhurbaskani Tatar, “Ülkemizin neler basarabilecegini gösterdiginiz için hepinizle gurur duyuyorum” dedi.



Prof. Dr. Irfan Suat Günsel: “GÜNSEL, sadece kendi faaliyetleri ile degil etrafinda olusturacagi otomotiv yan sanayi, mühendislik ve teknoloji faaliyetleri ile de Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’mizin ekonomisinde büyük bir siçramaya neden olacak.”

Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’nin milli otomobili GÜNSEL’in, 18 aylik bir süreçte seri üretime baslayacagini söyleyen Yakin Dogu Olusumu Mütevelli Heyeti ve GÜNSEL Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Irfan Suat Günsel, “Sadece kendi faaliyetleri ile degil etrafinda olusturacagi otomotiv yan sanayi, mühendislik ve teknoloji faaliyetleri ile de Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’mizin ekonomisinde büyük bir siçramaya neden olan GÜNSEL’imizin, seri üretimine kisa bir süre kala Cumhurbaskanimiz Sayin Ersin Tatar’i agirlayarak çalismalarimiz hakkinda bilgi aktardik” dedi.

Cumhurbaskani Ersin Tatar ve basin mensuplarina GÜNSEL’in gelisim süreci, seri üretim çalismalari ve olusturulacak ekonomik siçramayi anlatan derinlikli bir sunum da gerçeklestiren Prof. Dr. Günsel, “Devletimizin yanimizda oldugunu hissettiren ziyaretlerinden dolayi Sayin Cumhurbaskanimiza tesekkürlerimi sunuyorum” ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA