Izmir'de Sahte Içki Tacirlerine Darbe Açiklamasi 25 Ton Sahte/Kaçak Alkol Ele Geçirildi

Izmir’in Torbali ilçesinde bir is yerinde kaçak/sahte alkol üretildigini tespit eden jandarma ekipleri, gerçeklestirdikleri operasyonda 25 ton kaçak/sahte alkol ele geçirdi. Ele geçirilen ürünlerinde piyasa degerinin yaklasik 2 milyon TL oldugu belirlenirken, 3 süpheli gözaltina alinarak haklarinda adli islem baslatildi.

Izmir'de Sahte Içki Tacirlerine Darbe Açiklamasi 25 Ton Sahte/Kaçak Alkol Ele Geçirildi
Izmir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, halk sagliginin korunmasi, sahte ve kaçak içki ticareti ile kullaniminin engellenmesi, her türlü kaçakçiligin ve kaçakçiliktan kaynaklanan vergi kaybinin önlenmesi amaciyla Torbali Cumhuriyet Bassavciliginin koordinesinde yürütülen istihbari çalismalar neticesinde, Torbali ilçesi Kazimkarabekir Mahallesinde bulunan bir is yerinde kaçak/sahte alkollü içecek üretimi yapildigini tespit ederek, operasyon dügmesine basti.

Piyasa degeri 2 milyon TL

Bahse konu adrese baskin düzenleyen ekipler, yapilan aramalarda 25 ton kaçak etil alkol, 1 adet kaynastirma kazani, 2 adet çift fanli sogutma sistemi, 3 adet 15 ton kapasiteli plastik tank, 3 adet 5 ton kapasiteli plastik tank, 1 adet 1 ton kapasiteli IBC tank, bin 649 adet 5 litre kapasiteli bidon, 1 adet plastik bidon folyo kapatma makinesi, 1 adet plastik bidon kapak kapatma makinesi ve bin 500 adet plastik bidon kapagi ve çesitli ebatlarda ambalajlama malzemesi ve karton koli ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemelerin piyasa degeri yaklasik 2 milyon TL olarak belirlenirken, olayla ilgili olarak M.T., G.B. ve T.C., isimli süpheliler gözaltina alindi. Süpheliler hakkinda 5607 Sayili Kaçakçilikla Mücadele Kanunu çerçevesinde adli islem baslatildigi ifade edildi.
Kaynak: İHA