BARÜ Mezunu Buse Tosun Çavusoglu'ndan Altin Madalya

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun Çavusoglu, 5. Islami Dayanisma Oyunlarinda 74 kiloda altin madalyanin sahibi oldu.

BARÜ Mezunu Buse Tosun Çavusoglu'ndan Altin Madalya
Konya’da gerçeklestirilen 5. Islami Dayanisma Oyunlarinda mücadele eden Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi mezunu milli sporcu Buse Tosun Çavusoglu, basarilarina bir yenisini daha ekledi. Oyunlarda 74 kiloda mücadele eden basarili sporcu final müsabakasinda karsilastigi Azerbaycanli Zutova Gozal’i tusla yenerek altin madalyaya uzandi.

Yeni bir basariyi daha hanesine yazdiran Buse Tosun Çavusoglu’nu tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversitenin tüm bilesenlerinin “Türk Sporuna Deger Katmak” anlayisiyla basaridan basariya kostugunu söyledi.



Rektör Uzun, “Bartin Üniversitesi olarak bölgemizin ve ülkemizin gelisimine katki sunmak için bilimsel anlamda gösterdigimiz gayretin yaninda, spor alaninda da söz sahibi olma hedefimiz var. Bu dogrultuda her geçen dönem gayretlerimizi artirdik ve tüm bilesenlerimizle birlikte gelecege kararli adimlarla yürüdük. Hem ögrencilerimiz hem de mezunlarimiz aldiklari basarilarla Bartin Üniversitesi ailesinin bir üyesi olarak gögsümüzü kabartti. Bu dogrultuda bizleri gururlandirmaya devam eden mezunumuz Buse Tosun Çavusoglu’nu kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA