Ayva Agaçlari Meyveleriyle Birlikte Yandi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, henüz belirlenemeyen bir nedenle çikan yangin, 100’e yakin ayva agacini dalindaki meyveleri ile birlikte küle çevirdi.

Ayva Agaçlari Meyveleriyle Birlikte Yandi
Olay, ilçeye bagli Karahüyük Mahallesi’nde meydana geldi. Mahallede çiftçilik yapan Bünyamin Bestepe’ye ait ayva agaçlarinin oldugu bölgede, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangin çikti. Yaklasik 100 ayva agacinin bulundugu bahçedeki kuru otlarin da tutusmasi, yanginin bir anda büyümesine neden oldu. Yanginda agaçlarin büyük kismi yanarken; dallarindaki meyveler de alevlerin etkisiyle kül olarak yere döküldü.

Yillardir emek vererek büyüttügü agaçlarinin yanmasi karsisinda büyük üzüntü yasayan çiftçi ise, zararinin 100 bin liranin üzerinde oldugunu söyledi.



Agaçlarini bu duruma getirmek için çocuk gibi baktigini belirten Bestepe, “Burada yillarin emegi vardi. Bir yanginla hepsi kül oldu gitti” dedi.

Yanginin, bilinçli olarak çikarilmis olabilecegi iddiasinda bulunan Bestepe, “Yaklasik 100 ayva agacim vardi. Yillardir emek veriyordum bu agaçlara. Hemen hepsi de boydan boya yanmis. Dallariyla kökleriyle birlikte kül olmuslar. Bu yil hasat etmeyi umdugum meyveler de alevlere teslim olmus. Yarisi dalinda yanmis yarisi da agaçlarin altina dökülmüs. Yanginin bilinçli olarak çikarildigini düsünüyorum. Bu agaçlari yakanin vicdani ya da merhameti de yoktur. Sadece agaçlarimi degil, emeklerimi ve alin terimi de yaktilar” seklinde konustu.

Yanmasaydi bahçeden 10 tonun üzerinde meyve almayi bekledigini hatirlatan Bünyamin Bestepe, “Sadece meyveden 100 bin lira gibi bir zararim söz konusu. Agaçlarin da yeniden yeserip yesermeyecegini bilmiyorum. Yesermezlerse zararimin haddi hesabi yapilmaz. Ilgili yerlere sikayette bulunuyorum. Eger, bilinçli olarak birisi yaktiysa bu vicdansizliginin karsiliginda cezasini çeksin” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA