TEK-SEN Genel Baskani Duran Açiklamasi 'Memurlarimizin Hak Ve Kazanimlarinin Takipçisi Olacagiz'

Tarafsiz Etik Kamu Görevlileri Sendikasi (TEK-SEN) Genel Baskani Mikail Duran, “Toplu sözlesmelerde talepleri karsilanmayan, grev hakki olmayan memurlarimizin hak ve kazanimlarinin iyilestirilmesi noktasinda tüm gelismelerin takipçisi olacagiz” dedi.

TEK-SEN Genel Baskani Duran Açiklamasi 'Memurlarimizin Hak Ve Kazanimlarinin Takipçisi Olacagiz'
Bursa’daki Sendika Genel Merkezinde gerçeklestirilen ilk olagan genel kurulda seçimin onaylanmasiyla mazbatasini alan TEK-SEN Genel Baskan Mikail Duran, “Bizleri her zaman destekleri ile yalniz birakmayan üyelerimize, göstermis olduklari yüksek katilim sebebi ile sükranlarimizi sunuyoruz. TEK-SEN olarak her geçen gün üyelerimizin de destegi ve güveniyle hep beraber daha da büyüyecegimize inancimiz sonsuz. Son yillarda memurlarin gerek ek gösterge gerekse de özlük haklarinda yasadigi kayiplara çanak tutan sari sendikalara karsi mücadelemizi sonuna kadar sürdürecegiz. Toplu sözlesmelerde talepleri karsilanmayan, grev hakki olmayan memurlarimizin hak ve kazanimlarinin iyilestirilmesi noktasinda tüm gelismelerin takipçisi olacagiz” dedi.

Genel Baskan Vekili Ahmet Süleyman Güler, “TEK-SEN herhangi bir siyasi ideoloji barindirmaz. Vatanindan, devletinden, bayragindan ve kültüründen taraftir. Sosyal adaletten, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden, etik degerlerden taraftir. Sendikaciliga yeni bir soluk getirecegimize inancimiz tam. Son yillarda yetkili sendikanin kazanimdan ziyade, her toplu sözlesmede memurlarimizin maddi ve manevi ne denli kayiplar yasattigi herkesin malumu. Kamu sendikaciliginda son yillarda gelisen bu durum sebebi ile memurlarin hali hazirdaki sendikalara güveni kalmamistir” diye konustu.

Genel Baskan Yardimcisi Dr. Mustafa Osman Cengiz, ise, son yillarda yasanan saglikta siddet olaylarina dikkat çekerek, “Her canlinin ölümü tadacagi, hekimlerin alin yazisini degistirme, ecele mani olma kudreti bulunmadigi tüm insanlikça bilinmektedir. Bazi canilerin yakinlarinin vefatini bahane ederek hekimleri sorumlu tutmalari, özellikle kamuoyunda uzun yillardir olusturulan hekim düsmanliginin sonucudur. TEK-SEN olarak, gerek saglik kolunda gerekse de büro kolunda görev yapan hekim ve saglik çalisanlarinin her daim savunucusu ve yaninda olacagimizin bilinmesini istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA