Tatvan'da Kurban Bayrami Kutlamalari

Ülke genelinde oldugu gibi Bitlis’in Tatvan ilçesinde de Kurban Bayrami coskuyla kutlaniyor.

Tatvan'da Kurban Bayrami Kutlamalari
Ilçeye bagli Yelkenli köyünde, sabahin erken saatlerinden itibaren camilere akin eden vatandaslar, bayram namazi sonrasi birbiriyle bayramlasti. 7’den 70’e bir araya gelen köy halki daha sonra ellerinde posetlerle evleri tek tek gezerek seker topladi.

Pandemiden dolayi bayramlasmanin ara verildigini söyleyen Köy Imami Muzaffer Talasli, “2 yil pandemiden dolayi bayramlarimizi kutlayamiyorduk. Pandeminin azalmasiyla birlikte yaklasik 100 kisilik bir grup ile birlikte tekrardan seker toplama gelenegimizi sürdürmeye çalisiyoruz. Ev ev dolasip bayramlarini kutluyoruz. Rabbim birlik beraberligimizi daim etsin insallah” dedi.

Zakir Tarlan isimli vatandas ise, "100 yildan beridir Tatvan’a bagli Yelkenli köyünde, bayram namazindan sonra mezarliklarimizi ziyaret ediyoruz. Daha sonra 7’den 70’e herkesle birlikte ev ev dolasip köylülerimizin bayramlarini kutluyoruz” ifadelerini kullandi.

Bayram için Istanbul’dan köyüne gelen Çetin Kulu da, “Bu güzel toplulugu görünce açikçasi duygulandim. Rabbim birligimizi, beraberligimizi daim eylesin” diye konustu.

Kaynak: İHA