Sudan'da Müslümanlar Bayram Namazinda Bir Araya Geldi

Sudan’da bayram namazinda bir araya gelen yüzlerce Müslüman, namazin ardindan birbirleriyle bayramlasti.

Kurban Bayrami dünya genelinde coskuyla kutlaniyor. Sudan’da da ekonomik zorluklara ragmen geleneklerini gelecek kusaklara aktarmak isteyen vatandaslar bayram hazirliklarina günler öncesinden basladi.

Bu sabah bir araya gelen yüzlerce Müslüman bayram namazi kildi. Müslümanlar, namazin ardindan birbirleriyle bayramlasti. Bayram telasina günler öncesinden basladiklarini belirten Sarah Hassan, Sudan’da bayramin kendileri için büyük bir sevinç kaynagi oldugunu söyledi.

Çocuklara bayramlik kiyafetler alindigini ve basit de olsa bundan çok mutlu olduklarini ifade eden Hassan ayrica, aile bireyleriyle bir araya geldiklerini de aktardi. Aileler arasindaki dayanismanin güçlü oldugunu belirten Ahmed Othman ise, bayram vesilesiyle birbirlerini ziyaret etme sansi bulduklarini söyledi.

Herkesle selamlasmanin ve bayramlasmanin önemine deginen Othman, bayramda tanidik veya tanimadik herkese kapilarinin açik oldugunu da ifade etti.

Kurban pazari görevlisi Haitham Mahmoud ise ülkenin içinde bulundugu ekonomik sartlar nedeniyle çogu kisinin kurbanlik alamadigini belirtti.

Kaynak: İHA