Sanliurfa'da Bogulma Vakalarina Karsi Dört Dilde Uyari Levhasi

Sanliurfa’da vatandaslarin serinlemek amaci ile baraj ve gölet gibi tehlikeli alanlarda yüzmesinin önüne geçmeyi amaçlayan Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, bu alanlara 4 dilde uyari levhalari yerlestiriyor.

Sanliurfa'da Bogulma Vakalarina Karsi Dört Dilde Uyari Levhasi
Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Ulasim Daire Baskanligina bagli Iç Sular Ulasim Sube Müdürlügü ekipleri, hava sicakliginin bunaltici oldugu ilde sulama kanallari, gölet gibi alanlarda yasanabilecek bogulma olaylarinin önüne uyari levhalari ile geçmeyi hedefliyor. Basta Firat Nehri kiyisindaki alanlar olmak üzere göl, gölet, nehir ve su birikintileri gibi yerlerde meydana gelebilecek muhtemel bogulma olaylarinin ve can kayiplarinin önlenebilmesi için harekete geçen ekipler, Türkçe, Ingilizce, Arapça ve Kürtçe dillerinde “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktir” yazili uyari levhalari yerlestirdi. Siverek Takoran Vadisi, Nissibi Köprüsü park alani, Bozova Çatak Sosyal Tesisleri bölgesi, Halfeti Sahil Yolu seridi ve Birecik ilçesi sahil yoluna yerlestirilen levhalarla suya girmek isteyen vatandaslarin uyarilmasi saglanacak.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi, ayrica belirli yerlere konulmak üzere can simidi ve can yelegi alimlari yaparak, suda bogulma oranlarini en aza indirmek ve can kayiplarini önlemek için çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA