Saglik Müdürü Degirmencioglu Açiklamasi 'Tüketilen Etlerin Çig Ve Az Pismis Olmamasina Dikkat Edilmeli'

Kirsehir Il Saglik Müdürlügü, Kurban Bayrami dolayisiyla beslenme uyarisinda bulundu. Il Müdürü Dr. Ertan Degirmencioglu; bayram süresince tüketilen etlerin çig ve az pismis olmamasina dikkat edilmesi gerektigini söyledi.

Saglik Müdürü Degirmencioglu Açiklamasi 'Tüketilen Etlerin Çig Ve Az Pismis Olmamasina Dikkat Edilmeli'
Il Saglik Müdürü Degirmencioglu açiklamasinda; "Etler kesinlikle çig veya az pismis olarak tüketilmemelidir. Bayramlarda psikolojik olarak daha fazla yemek yeme hissi olusmakta. Agir ve asiri yemek yenilmesi halinde ise sindirim zorluklari, gaz sikintisi, hazimsizlik, mide bulantisi ve ani tansiyon yükselmesi gibi rahatsizliklar görülebilmektedir. Etin 1-2 gün buzdolabinda dinlendirilmesi pisme süresini azaltarak sindirimi daha kolaylastirmaktadir" dedi.

Dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Il Müdürü Degirmencioglu; "Kirmizi etin agirlikli olarak tüketildigi kurban bayraminda dengeli beslenmek büyük önem tasimakta. Asiri yagli ve sekerli besinler tüketmek basta kalp olmak üzere vücudu olumsuz etkilemektedir. Bu yüzden özellikle kalp, seker, tansiyon hastalarinin normal beslenme düzeni disina çikmamalari gerekmektedir. Gün içinde birden fazla kez et tüketmek hem sindirim sistemini hem de kalp damar sagligini olumsuz etkileyebileceginden ortalama bir insanin günlük 50-100 gram arasinda et tüketmesi genel sagligin korunmasi açisindan önemlidir. Etlerin yapisinda posa bulunmadigindan bir ögünde çok fazla tüketilebilmektedir. Bunu önlemek için yemege mutlaka çorbayla baslanmali, etin yaninda sebze ya da salata da tüketilmelidir" diye konustu.

Kaynak: İHA