Ordu'da Denizde Bogulan 10 Yasindaki Gizem'e Aci Veda

Ordu’nun Gülyali ilçesinde, ablasi ve kuzeniyle girdigi denizde akintiya kapilarak kaybolan, 2 saat sonra baygin çikarilip, kaldirildigi hastanede kurtarilamayan Gizem Çakmak (10), gözyaslariyla topraga verildi.

Ordu'da Denizde Bogulan 10 Yasindaki Gizem'e Aci Veda
Dün ögle saatlerinde ilçeye bagli Turnasuyu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Gizem Çakmak, ablasi K.Ç. (13) ve kuzeni U.Ç. (6) ile serinlemek için denize gitti. Bir süre denizde yüzen çocuklar, akintiya kapilarak sürüklenmeye basladi.

Çocuklari gören Köse Erkal, suya girerek K.Ç. ile U.Ç.’yi çikardi, Gizem Çakmak ise gözden kayboldu. Ihbarla sahile jandarma, AFAD, saglik, Polis Su Alti Arama ve Büyüksehir Belediyesi Itfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, bölgede çalisma baslatti. Sahildekiler de suya girip el ele tutusarak, insan zinciri olusturup Gizem’i aradi. Gizem Çakmak, yaklasik 2 saat sonra baygin bulunarak, sudan çikarildi. Ambulansa götürülen Gizem, ilk müdahalesinin ardindan kaldirildigi Ordu Devlet Hastanesi’nde kurtarilamadi.

Gizem için Gülyali Merkez Camii’nde cenaze namazi kilindi. Cenaze namazi öncesi küçük kizin giydigi tisört, tabutun üzerine birakildi. Gizem Çakmak’in babasi, taziyeleri kabul ederken, annesi ise gözyaslariyla kizinin tabutuna sarildi. Gizem Çakmak, ögle vakti kilinan cenaze namazinin ardindan gözyaslari arasinda Gülistan Mahallesi’nde topraga verildi.

Kaynak: İHA