Olumsuz Hava Kosullari Tatilcileri Durdurmadi

Izmir’in Çesme ilçesinde Kurban Bayrami’nin birinci gününde tatilcileri agirliyor. Rüzgarli havanin hakim oldugu ve yer yer yagisin yasandigi ilçede tatilciler, Çesme’nin essiz denizine girmekten geri durmadi.

Olumsuz Hava Kosullari Tatilcileri Durdurmadi
Izmir’in gözde tatil bölgelerinde Çesme, bu bayramda da tatilcilerin ugrak mekani oldu. Arife gününden ilçeye gelen tatilciler, bölgedeki otelleri yüzde 85 oraninda doldurdu. Olumsuz hava kosullari ise tatilcileri durdurmadi. Rüzgarli hava ve yer yer yagis gözlenirken, tatilciler plajda dinlendi ve denizin keyfini çikardi. Çesme nüfusunun, bayramin ikinci gününde günü birlik tatilcilerle birlikte 1 milyona ulasmasi bekleniyor.

“Plajlari, suyu, kumu, insanlari çok güzel”

Almanya’dan Çesme’ye tatile gelen Umut Kiran, “Almanya Frankfurt’tan geldim. 2 haftadir buradayim. Bayram tatilimi burada geçiriyorum. Bugün son günüm ve hava kötü ama yine de plajdayim. Çesme’ye en son 8 sene önce gelmistim ama seneye bayramda yine gelmeyi düsünüyorum. Çesme’yi çok begeniyorum. Buranin plajlari, suyu, kumu, insanlari çok güzel” dedi.



“Mimari dokuyu çok begendim”

Bursa’dan otostop çekerek Çesme’ye gelen Berkay Ada ise “Bursa’dan otostopla Izmir Çesme’ye geldim. Çesme’nin mimari dokusu çok hosuma gitti. Burada plajlarda kamp yaptim. Keyifli bir tatil oldu. Bugün hava biraz kapali ama birkaç gün daha burada kalacagim. Ardindan memleketime dönecegim” diye konustu.



Yabanci misafirler de vardi

Çesme’nin yabanci misafirleri de bu yil agirliktaydi. Akbota Kakimova, “Kazakistan’dan geliyoruz. Çesme’de tatil yapmak güzel. Hava biraz kapali ama günes açmasini bekleyecegiz” derken, Almanya’dan gelen Claire Friedrich de “Çesme’yi çok sevdim. Buraya bir daha gelmek istiyorum. Çesme’nin denizi çok güzel. En çok damla sakizli ürünleri begendim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA