Mustafa Sarigül'den Darülaceze'ye Bayram Ziyareti

Türkiye Degisim Partisi (TDP) Genel Baskani Mustafa Sarigül, Kurban Bayrami’nda Darülaceze’yi ziyaret ederek, "Herkesle dostluk kurun ve Darülaceze’ye mutlaka gelin, taniyip tanimamak sart degil’’ dedi.

Mustafa Sarigül'den Darülaceze'ye Bayram Ziyareti
TDP Genel Baskani Mustafa Sarigül, Kurban Bayrami’nin birinci günü Okmeydani’ndaki Darülaceze Yasli Bakim Evi’ni ziyaret etti. Buradaki yaslilarla bir araya gelen Sarigül, Darülaceze sakinlerinin hal ve hatirlarini sorarak bayramlarini kutladi. Bayrama iliskin açiklama yapan Sarigül, "Kurban Bayrami önemli bir ay. Inançlarimizin en yüksekte oldugu ay. Olanin olmayana vermesi gereken bir ay. Aslinda Kurban Bayrami bir bereket ayi. Selam verelim, selam alalim, selamda rahmet vardir. Kurbani dostlarla paylasmak, o sofrayi paylasmak, onun bereketini yasamak son derece önemli. Ben bu vesileyle büyüklerimizin ellerinden öpüyorum, evlatlarinin ve torunlarinin gözlerinden öpüyorum. Bütün Islam dünyasinin mübarek Kurban Bayrami’ni saygiyla, sevgiyle kutluyorum. Asagi yukari son 40 yildir her iki bayramda da buradayim. Darülaceze sefkattir. Allah’im hiç kimseyi yalniz birakmasin, Allah’im hiç kimseyi sofrada bile yalniz birakmasin. Bütün yurttaslarimizdan da ricam, özellikle annelerinize, babalariniza bakin. Herkesle dostluk kurun ve Darülaceze’ye mutlaka gelin. Taniyip tanimamak sart degil, buradaki büyüklerimizle, buradaki sakinlerle beraber olmak inanin ki cennetin kapisini açar. O nedenle ben her zaman Darülaceze’ye geliyorum ve buradaki büyüklerimizle de görüsüp, onlarla da selamlasiyorum. Onlar da su kapidan giren insanlari bekliyorlar ki konussunlar, dertlessinler ve sohbet etsinler. O nedenle ben Darülaceze’ye son derece büyük önem veriyorum" dedi.



"Evim burasi’’

2 buçuk senedir Darülaceze’de oldugunu söyleyen Ayla Engin, "Annem babam olmadigi için biraz buruk geçiyor benim tabii ama ailemden kimse kalmadi. Evim burasi. Herkese hayirli bayramlar diliyorum. Allah kimseyi yalniz birakmasin" seklinde konustu.



"Bayramda bizi unutmasinlar’’

Darülaceze sakinlerinden Mehmet Eymen Ulukut ise, "Bu bayram açik söylemek gerekirse biraz sönük. Gelenler çok az. Bayramda bizi unutmasinlar" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA