Mugla'da 'Seker' Tadinda Trafik Uygulamasi

Mugla’da bayramin 1. gününde denetimlerine devam eden trafik ekipleri, sürücülere trafik kurallarina uyulmasi konusunda hatirlatmalarda bulunurken, minik yolculara da çesitli hediyeler dagitildi.

Mugla'da 'Seker' Tadinda Trafik Uygulamasi


Türkiye’nin önemli turizm bölgelerine sahip Mugla’da bayram tatili dolayisiyla trafik yogunlugu yasandi. Bayram tatilini firsat bilen birçok vatandas tatil bölgelerine seyahat ederken, trafik ekipleri de yollardaki denetimlerini siklastirdi. Bu çerçevede bayramin birinci gününde de harekete geçen Mugla Trafik Tescil Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri uygulama gerçeklestirdi. Karayolu üzerinde gerçeklestirilen denetimlerde trafik polisleri sürücülere ve yolculara bayram sekeri ikram ederek, trafik kurallarina uyulmasi konusunda hatirlatmalarda bulundu. “Her sey yolunda bayram yolunda” mottosuyla sürücüleri asiri hiz, hatali sollama, emniyet kemeri kullanimi, seyir halinde cep telefonu kullanimi gibi konularda uyarilarda bulunan ekipler, araç içerisinde bulunan çocuklara da çesitli hediyeler verdi.

Ekiplerin denetimlerine takilan bazi sürücüler ise ceza yiyeceklerini sanarken, polislerin bayram sekeri sürprizi ile karsilasinca saskinliklarini gizleyemedi. Yapilan uygulamadan duyduklari memnuniyeti dile getiren sürücüler, duyarliliklari dolayisiyla trafik ekiplerine tesekkür ederek herkese iyi bayramlar diledi.

Denetimlerde sehirler arasi otobüslerine de binerek tek tek gezen trafik ekipleri, otobüs soförleri ve yolculari bilgilendirdi. Otobüs soförlerine hiz kurallarina uymalari, seyir halinde cep telefonu kullanmamalari, araç kullanim sürelerine riayet etmeleri gibi kurallar hatirlatilirken, yolculara da otobüslerdeki emniyet kemerinin kullaniminin önemi anlatildi. Il genelinde de bilgilendirme afisleri de asan ekipler, emniyet kemerinin önemine dikkat çekti.

Mugla genelinde trafik güvenliginin artirilmasina yönelik çalismalarin bayram süresince de araliksiz olarak devam edecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA