Kizilay Türkiye Dahil 22 Ülkede Kurban Kesimlerine Basladi

Hayirseverlerin kurban emanetlerini alan Türk Kizilay, Kurban Bayraminin ilk günü itibariyle kesim islemlerine basladi. Türkiye’de ve dünyanin üç kitasindaki 21 ülkede kesim islemlerini baslatan Kizilay ekipleri, yurt disinda kesimlerin hemen ardindan, yurt içinde ise anlik ve kavurma konservesi olarak kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulastiracak.

Kizilay Türkiye Dahil 22 Ülkede Kurban Kesimlerine Basladi
Kurbanini ihtiyaç sahiplerine ulastirmak isteyen hayirseverlerin tercihi bu yil da Kizilay oldu. “Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganiyla yürütülen kampanyada hayirseverlerin kurban vekaletlerini emanet alan Kizilay, bayram namazinin ardindan kesim islemlerine de basladi.

Yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarinda gerçeklestirilirken kurban kesimleri, yurt disinda ise Balkanlar, Afrika, Asya ve Ortadogu’daki 21 ülkede yapiliyor. Veteriner hekimler tarafindan seçilen kurbanliklarin kesim islemi, modern kombinalarda, hijyenik sartlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak Kurban Bayrami’nin ilk üç günü gerçeklestirilecek. Islami sartlara uygun sekilde yapilan kesimlere din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler de eslik ediyor.

Vekalet sahiplerine anlik bilgi veriliyor

Kurban ibadetini Kizilay ile yerine getiren vekalet sahiplerine kesimi yapilan kurbanlar ile ilgili anlik olarak bilgi verilirken kesim asamalari ise video ile kayit altina aliniyor. Kizilay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarina uygun olarak yerine getirilmesi ve halkimizin kendisine duydugu güvene layik olmak adina üzerine düsen sorumlulugu her zaman oldugu gibi bu yil da yerine getiriyor.

Üç kitada kurban bereketi

Kizilay, yurt içi kesimlerini ülkemizin farkli noktalarinda bulunan Et ve Süt Kurumu kombinalarinda yapiyor. Yurt içinin yani sira yurt disindaki ihtiyaç sahiplerine de kurban bereketini yasatan Kizilay, 2022 Vekaletle Kurban Kampanyasi kapsaminda Balkanlarda Bosna Hersek, Kuzey Makedonya, Bulgaristan, Ortadogu’da Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Suriye, Yemen, Asya’da Kirgizistan, Afganistan, Pakistan, Banglades, Mogolistan, Endonezya ve Afrika’da Güney Sudan, Sudan, Somali, Senegal, Çad, Nijer, Uganda ile Tanzanya’da kurban kesimlerini yapiyor. Örnek uygulama “Kurbanda Kizilay Modeli” ile hayirseverler kurban ibadetlerini yerine getirirken ihtiyaç sahiplerinin de sofralari bereketleniyor.
Kaynak: İHA