Kaza Yapan Alkollü Kadin Turist Araçtan Inmedi, Ikna Etmeye Çalisan Polise Direndi

Antalya’da kaza yapan Ukraynali turist araçtan inmemek için dakikalarca direndi. Güçlükle otomobilden indirilen kadin turist, kendisine uyarilarda bulunan polislere kulak asmazken kameralara poz verdi.

Kaza Yapan Alkollü Kadin Turist Araçtan Inmedi, Ikna Etmeye Çalisan Polise Direndi
Olay, Alanya ilçesi D400 karayolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Ukrayna uyruklu Fedorishcheva Yana, 06 AGF 517 plakali otomobil ile seyir halindeyken önünde ilerleyen Rukiye Gören yönetimindeki 34 VB 8444 plakali otomobile arkadan çarpti. Gören’in yaninda yolcu konumundaki annesinin kaza nedeniyle fenalasmasi üzerine bölgeye polis ve saglik ekibi sevk edildi. Ihbar üzerine bölgeye sevk edilen saglik ekipleri fenalasan Tülin Tozal’i tedbir amaçli hastaneye kaldirdi. Gerekli kontrollerin yapilmasi için polis ekiplerinin Fedorishcheva Yana’nin araçtan inmesini istemesiyle zorlu dakikalar basladi.

Polis ekipleri dakikalarca Ukraynali turistin araçtan inmesini, ehliyet ve ruhsat gibi gerekli evraklarin ibrazini istedi. Polis ekiplerinin taleplerini yerine getirmeyen turist için polis ekipleri dakikalarca dil döktü.

Takviye ekiplerde fayda etmedi

Fedorishcheva Yana’nin zorluk çikarmasi üzerine bölgeye takviye ekipler sevk edildi. Polis ekiplerinin uyarilarina kulak asmayan kadin turist ayni zamanda cep telefonuyla da video kaydi aldigi görüldü.

Polis ekipleri kadin turiste bu davranislari sonucunda yasayabilecegi durumlari anlatirken umursamamasi dikkatlerden kaçmadi. Kadin turist kendisini görüntüleyen gazetecilere poz vermesi pes dedirtti. Kadini güçlükle araçtan çikartan polis ekipleri gözaltina alarak saglik raporu için hastaneye götürdü. Yapilan kontrollerde kadin turistin 200 promil alkollü oldugu belirlendi.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA