KAYMEK'ten Kardes Sehir Mostar'da Ebru Atölye Çalismasi

Kayseri Büyüksehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kayseri Mesleki Egitim ve Kültür A.S. (KAYMEK), Bosna Hersek’teki kardes sehir Mostar’da, Mostar Demal Bijedi Üniversitesi Iç Mimarlik Fakültesi’nin yetenekli ögrencileriyle Ebru atölye çalismasi gerçeklestirdi.

KAYMEK'ten Kardes Sehir Mostar'da Ebru Atölye Çalismasi
Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç öncülügünde sosyal belediyecilik anlayisini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, KAYMEK Mostar ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü isbirliginde, Mostar Demal Bijedi Üniversitesi Iç Mimarlik Fakültesi’nin yetenekli ögrencileriyle Ebru atölye çalismasi gerçeklestirdi. Konu hakkinda açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, kardes sehir ile gönül ve dostluk köprüsü kuruldugunu ve iki ülke kültürlerinin ortak degerlerinden geleneksel el sanatlarinin taninma ve yasatilmasi adina kurslarin devam ettigini dile getirdi. Baskan Büyükkiliç, Mostar’da kurslarin devam edecegini belirterek, “Kardes sehrimiz Mostar’da, orada bulunan kardes sehrin gençlerine bu el sanatlarini ögretmek adina düzenledigimiz mesleki egitim ve sanat kurslarimiz devam ediyor” dedi.

Ebru atölye çalismasi çerçevesinde, Mostar Demal Bijedi Üniversitesi Iç Mimarlik Fakültesi’nin yetenekli ögrencileri Ebru yapimi için ne tür malzemeler kullanildigini uygulamali ögrenirken, atölye çalismalarinda geleneksel sanatimiz olan Ebru hakkinda bilgiler de verildi.

Kaynak: İHA