Kasaplar Biçakla Üzerine Yürüdükleri Gazetecileri Darp Etti

Elazig’da Kurban Bayrami’nin ilk gününde kesimhanede çalisan kasaplar, çekim yapan gazetecilerin üzerine biçakla yürüyüp darp etti. Darp raporu alan gazeteciler, polis merkezine giderek kasaplardan sikayetçi oldu.

Kasaplar Biçakla Üzerine Yürüdükleri Gazetecileri Darp Etti
Olay, hayvan pazarinda bulunan kesimhanede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yerel bir kanalda çalisan Yakup Saglam ve Ömer Yildizhan, sabah hayvan pazarina giderek kesilen kurbanlarin çekimini yapmak istedi. Kurban kesimi yaptiklari esnada bir kasabin ’Burada çekim yapamazsiniz burasi bizim yerimiz’ demesi üzerine tartisma çikti. Tartismanin büyümesiyle kasaplar I.E. ve I.M.E., gazetecilerin üzerine biçakla yürüdü. Ardindan iki kasap muhabirlere tekmeler atarak küfürler savurdu. Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Fethi Sekin Sehir Hastanesine giderek darp raporu alan Saglam ve Yildizhan, polis merkezine giderek kasaplardan sikayetçi oldu.

Sabah kameraman arkadasi Ömer Yildizhan ile birlikte kurban pazarina gittiklerini belirten Yakup Saglam, “Kurban pazarina gittigimizde orada iki kasap vardi. Çekim yaptigimiz esnada elindeki biçaklarla gelip bizi darp ettiler. Bayrama yakismayan görüntüler. Biz zaten sikayetçi olup darp raporumuzu aldik. Gereken her türlü islemi yaptik” dedi.

Sabah kurban pazarina haber yapmaya gittiklerini aktaran Ömer Yildizhan, “Görüntülerimizi alip röportajlarimizi yaptigimiz esnada bir adam yanimiza gelerek, ’Burada çekim yapamazsiniz, burasi benim mekanim’ dedi.

Biz de her zaman buraya geldigimizi, bu zamana kadar bir sikinti olmadigini ifade ettik. O adami 10 gün boyunca zaten hiç görmemistik, bugün gördük. Adam yanimizdan gidince pazarda bulunan birkaç kisi yanimiza gelerek adamin sikintili oldugunu söyledi.

O esnada yeniden gelerek ’Siz halen burada misiniz?’ diyerek biçakla üstümüze geldi. Biz kurumumuz adina bir sey de söylemedik. O esnada arkadan gelip bize saldirdilar” diye konustu.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA