Izmir'de Kurbanlik Fiyatlari Bayram Günü Düstü

Izmir’de kurbanlik hayvan almak için bayram gününü bekleyen vatandaslar, besicilerin ellerinde kalan son kurbanliklari satin aldi. Kurbanlik fiyatlarinda yaklasik bin lirayi bulan düsüsler göze çarpti.

Izmir'de Kurbanlik Fiyatlari Bayram Günü Düstü
Izmir’de Kurban Bayrami dolayisiyla kurban ibadetini yerine getiren bazi vatandaslar, fiyatlardaki düsüs sebebiyle bayram gününü bekledi. Bayram gününün gelmesiyle birlikte kurbanlik hayvan fiyatlarinda hayvanlarin büyüklügüne göre yaklasik bin liralik düsüs oldugu belirtildi. Izmir’in Bornova ilçesinde bulunan Isikkent semtindeki kurban pazarinda vatandaslar daha uygun fiyata kurbanlik alirken, küçükbas hayvan satan besiciler de son kurbanliklarini elden çikardi. Ilk günler yaklasik 3 bin-4 bin lira arasinda satilan küçükbas hayvanlarin fiyati bayramin gelmesiyle birlikte 2 bin ile 3 bin lira arasinda satilmaya baslandi. Satislardan memnun oldugunu söyleyen besicilerin birçogu tüm hayvanlarini satarak, çadirlarini toplayip memleketlerine dönmek için hazir olduklarini belirtti.



"Satamadigimiz hayvanlari biraz daha düsük fiyata veriyoruz"

Afyonkarahisar’dan Izmir’e kurbanlik hayvanlari satmak için gelen besicilerden Mustafa Çeker, son kalan hayvanlari daha makul fiyata ellerinden çikardiklarini belirtti.

Çeker, "Bayramdan 10 gün önce geldik buraya. Bugünkü fiyatlar biraz daha düsük. Satamadigimiz hayvanlari biraz daha düsük fiyata veriyoruz. Küçükbas hayvanlarimiz var, 4 bin liradan baslayip 5 bin liraya kadar artabiliyor fiyatlari. Daha da düsüs olmaz ama fiyatlarda. Satislarimiz da güzeldi bu bayram" dedi.

Konya Beysehir’den gelen besici Hasan Kaleli ise, "360 tane hayvan getirdik, elhamdülillah neredeyse hepsini sattik. Güzel geçti bu bayram. Bayramda satamadigimiz hayvanlari daha uygun fiyata veriyoruz ama onun da nedeni cüsse olarak küçük hayvanlarin kalmasi. Simdi arabayi ayarladik, çadirimizi toplayip memleketimize gidecegiz" diye konustu.



"Özellikle bugünü seçtik"

Kurbanlik hayvan satin alan Remzi Cambaz adli vatandas, kurbanlik fiyatlarinin daha düsük olmasindan dolayi özellikle bayram gününü seçtiklerini söyledi.

Cambaz, "Fiyatlarda düsme oldugu için kurbanlik satin almada özellikle bugünü seçtik. Fiyatlar da makul, gayet güzel. 2 bin 600 liraya satin aldim. Mesela dün satin alsam 3 bin 500 liraydi" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA