Gemiç'te Yillardir Süren Güzel Bir Gelenek

Eskisehir’in Seyitgazi ilçesinde bulunan Gemiç Mahallesi’nde yasayan kadinlar, imece usulüyle hazirladiklari malzemelerle bir bir araya gelerek vakit geçiriyor.

Gemiç'te Yillardir Süren Güzel Bir Gelenek
Kadinlarin belirli günlerinde bir araya geldigi etkinlik hakkinda konusan Gemiç Mahallesi Muhtari Osman Kaya, hazirlanan malzemeleri hep birlikte yiyerek, gelen misafirlere de ikram ettiklerini söyledi.

Kaya, "Bu bizim önemli bir gelenegimiz ve yillardir devam ediyor. Aramizda birlik ve beraberligi, yardimlasmayi sagliyoruz. Ancak üzülerek belirtmek isterim ki köyümüz gün geçtikçe bosaliyor. Gelenek görenek ve dügünlerde bir araya gelebiliyoruz. Her firsatta bir araya gelerek kadinlarimizin hazirladiklari gözlemleri misafirlerimizle birlikte tatli bir sohbet içindeyiz" dedi.

"Evimizden getirdigimiz un ve içlerle gözlemler yaptik"

Evlerinden getirdikleri malzemelerle yiyecekler hazirladiklarini ifade eden mahalle sakinlerinden Sati Yildiz, "Köyümüz bosaliyor gençlerimiz sehre göç ediyor. Çocuklarimiza is ortami saglanarak köyde kalmalari saglanmali. Bugün evimizden getirdigimiz unla içlerle gözlemler yaptik misafirlerimize ikram edecegiz. Bu gelenek köyümüz için önemli, umariz ki önümüzdeki yillarda da devam eder" dedi.

Kaynak: İHA