'Fiyatlari Biraz Düsürdükten Sonra Satislarimiz Artti'

Eskisehir’de Kurban Bayrami’nin ilk gününde hayvan pazarindaki küçükbas hayvanlarin fiyatlarinda düsüs yasandi. Besici Ali Ihsan Özkaya, fiyatlari düsürdükten sonra satislarinin arttigini söyledi.

'Fiyatlari Biraz Düsürdükten Sonra Satislarimiz Artti'
Eskisehir’de sabahin erken saatlerinde bayram namazini kilan vatandaslar, kurban ibadetlerini yerine getirmeye basladi.

Günler öncesinden kurbanliklarini alan vatandaslar, belediyeler tarafindan belirlenen alanlarda kesimlerini yapti. Hayvan pazarinda ise bayramin ilk gününde de kurbanlik satislari devam ederken fiyatlarda düsüs yasandi. Özellikle küçükbas hayvanlarini satamayan besiciler, bayram öncesine göre fiyatlarin yaklasik yüzde 30 oraninda düstügünü belirtti.

Pazardaki besiciler, bayram sonuna kadar satis için bekleyeceklerini dile getirdi.

“Bu hayvan pazarinda kesim yeri istiyoruz”

Bayramin ilk günündeki fiyat düsüslerinden bahseden Oktay Yürekli, “Satislar bayramin 1’inci gününden önce de durgundu, bugün de durgun. Satamiyoruz mallar elimizde kaldi. Fiyatlar geçen seneye göre normal, asiri degil. Fiyatlar bin 500, bin 800 ve 3 bin arasinda degisiyor. Maliyetler çok yüksek, isin içinden çikamiyoruz. Fiyatlar bayramin 1’inci günü oldugu için yüzde 20-30 düstü. Geçen sene satislar bu seneye göre daha iyiydi, bu sene daha durgun. Bu hayvan pazarinda kesim yeri istiyoruz, vatandaslar kurbanlari kestirme konusunda çok magdur oluyorlar” dedi.



“Fiyatlari biraz düsürdükten sonra satislarimiz artti”

Fiyatlarin düsmesinin ardindan satislarin arttigini ifade eden besici Ali Ihsan Özkaya ise, “Millet kurban almayi bayramin son gününe birakiyor. Dün ve bugün satis yapabildik, önceden yapamadik. Fiyatlar biraz düstü, 2 bin ile 3 bin lira arasi degisiyor. Fiyatlari biraz düsürdükten sonra satislarimiz artti. Burada kesimhane sorunu var, vatandas bu sikinti oldugu için almak istemiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA