Diyarbakir'da Bayram Sabahi Vatandaslar Mezarliklara Akin Etti

Diyarbakir’da Kurban Bayrami dolayisiyla vatandaslar mezarliklari ziyaret etti.

Diyarbakir'da Bayram Sabahi Vatandaslar Mezarliklara Akin Etti
Diyarbakir Yeniköy Asri Mezarligi her bayram oldugu gibi bu bayram da yakinlarini kaybedenlerle doldu tasti. Vatandaslar günün erken saatlerinde mezarliga akin etti. Yakinlarini ziyaret eden vatandaslar, mezar baslarinda dua edip, Kur’an-i Kerim okudu. Mezarlikta bulunan çesmelerden su alarak, mezar taslarini yikayip mezarliklari sulayan vatandaslar, gözyaslari içerisinde ölen yakinlari için dua etti. Kentte mezarliklara giden yollarda trafik yogunlugu yasandi.

Mezarlik ziyaretinde bulunan vatandaslardan Kutbettin Turhan, bayramlarda mezarlilara geldiklerini ve Persembe günü de geldiklerini söyledi.

Müslümanlarin Kurban Bayrami’ni kutlayan Turhan, “Burada babam, yegenim var. Sabah sakindir diye geldim. Ama yine yogunluk var. Allah, kabul etsin. Allah, bütün ölmüslerimize rahmet eylesin. Mekanlari cennet olsun” dedi.

Annesinin mezarini ziyaret eden Orhan Bilen ise anne ve babasinin mezarina geldigini aktardi. Tüm Müslümanlarin bayramini kutladigini aktaran Bilen, tüm ölmüslere rahmet diledigini ifade etti.

Kaynak: İHA