Diyanet Isleri Baskanligi, Diyanet Vakfi Ve DITIB Azerbaycan'da Kurban Kesimi Yapti

Diyanet Isleri Baskanligi, Türkiye Diyanet Vakfi ve Almanya merkezli Diyanet Isleri Türk Islam Birligi (DITIB), Kurban Bayrami dolayisiyla ihtiyaç sahiplerine dagitilmak üzere Azerbaycan’da kurban kesimi yapti.

Diyanet Isleri Baskanligi, Türkiye Diyanet Vakfi ve DITIB tarafindan bu sene Azerbaycan’in baskenti Bakü ve diger bölgelerde 170’i büyükbas olmak üzere toplam bin 190 hisse kurban kesilerek ihtiyaç sahiplerine dagitildi. Covid-19 salgininin ardindan Ramazan ve Kurban Bayrami’ni idrak ettiklerini belirten Türkiye’nin Bakü Büyükelçiligi Din Hizmetleri Müsaviri Zeki Yavuzyilmaz, “Bütün Islam aleminin, Müslümanlarin mübarek Kurban Bayrami’ni tebrik ediyorum. Cenab-i Hakk saglik, sihhat ve afiyet içerisinde insallah bizleri nice bayramlara ulastirir. Bu yil Azerbaycan’da her yil oldugu gibi yine çok sükürler olsun ki Azerbaycanli kardeslerimizle Türkiye’den, Almanya’dan DITIB vasitasiyla kurbanlarimizi Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfi araciligiyla kesiyoruz. Bu yil Azerbaycan’da üç ana bölgede kurban faaliyetimiz olacak insallah. Bakü, Aran ve Seki bölgesinde. Toplamda 170 büyükbas yani bin 190 hisse. Bütün hazirliklarimizi yaptik, kurbanlarimizi aldik ve birçogunu da su an itibari ile kestik ve paylasmaya da insallah baslayacagiz. Kurbanlarimizi öncelikle ihtiyaç sahiplerine, az teminatli ailelere ve sehit yakinlarimiza dagitacagiz. Zaten kurban bir hediyedir, hediyelesmektir” dedi.



“Kurbanini paylas, kardesinle yakinlas”

“Kurbanini paylas, kardesinle yakinlas” sloganiyla hareket ettiklerini ifade eden Yavuzyilmaz, “Biz Azerbaycan’la yakiniz, kardesiz, iki devlet tek milletiz. Bu vesileyle bu hizmeti yapmaktan da mutluluk duyuyoruz. Insallah kurbanlarimizla beraber sehit ailelerimizi ziyaret edecegiz. Çocuklarimiza bayramlik, büyüklere de kitap hediyelerimiz olacak. Azerbaycan’da dolu dolu bir bayram yasiyoruz. Bu vesileyle öncelikle tabii Türkiye’den kardeslerine hediye gönderen bagisçi kardeslerimize çok tesekkür ediyoruz. Allah kurbanlarini makbul eylesin diyoruz. Bizleri saglik, afiyet içerisinde nice böyle güzel günlerde bulusmayi nasip etmesini yüce Rabbimden niyaz ediyoruz” açiklamasinda bulundu.

Kurbanlarin 50 büyükbasi Bakü’de, 120’si ise diger bölgelerde kesilerek ihtiyaç sahibi ailelere, gazilere ve Karabag göçmenlerine dagitildi.
Kaynak: İHA