Bir Ilçenin Yillar Süren Çilesi Sona Erdi

Kocaeli’nin Dilovasi ilçesinde uzun yillardir vatandasin magdur olmasina sebep olan ve 1 yil önce Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan faaliyetlerinin durdurulmasina karar verilen Kömürcüler Organize Sanayi Bölgesi’nde kömür depolanmasi yasaklandi.

Bir Ilçenin Yillar Süren Çilesi Sona Erdi
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi tarafindan 1 yil önce faaliyetlerinin durdurulmasina karar verilen Kocaeli’nin Dilovasi ilçesindeki Kömürcüler OSB hakkinda vatandaslari sevindirecek bir müjde verildi.

Dilovasi Belediyesi Temmuz Ayi Olagan Meclis Toplantisi’nda oy birligi ile alinan kararla belediye, ilçe genelinde kömür depolanmasini ve paketlenmesini yasakladi. Alinan bu kararla birlikte ilçede yillardir çekilen kömür tozu çilesi son buldu. OSB’nin kaldirilmasinda ise son asamaya gelindigi ögrenildi.

“Umarim ki en kisa zamanda tamamiyla biter”

20-25 yildir kömürün derdini çektiklerini söyleyen Burhan Kiliç, “Sadece ben degil, Dilovasi halki olarak bunu çekiyoruz. Ama anladigim kadariyla pek bir sey kalmamis. Bundan dolayi çok mutluyuz. Emegi geçen arkadaslara, baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Umarim ki en kisa zamanda tamamiyla biter ve biz de bu dertten kurtuluruz. Emegi geçen herkesten Allah razi olsun. Ögle saatlerinde arkadaslarimizla gezdigimiz sirada baktigimizda hiçbir sekilde kömürün olmadigini gördük. Yaklasik birkaç kamyon kadar bir birikim oldugunu gördük. Herhalde o da son demleri oluyor. Bittigini görüyoruz. Insallah verdikleri sözü yerine getirirler. Biz de bundan dolayi çok mutlu oluruz” dedi.



“Onlarin yerine daha güzel seyler yapilacagina inaniyoruz”

Kömürcüler OSB’nin kalkmasinin çok mükemmel bir sey oldugunu kaydeden Celal Yalçin ise, “Basta bakanimiza, Büyüksehir Belediye Baskanimiza, ilçe baskanimiza, ilçe belediye baskanimiza çok tesekkür ediyoruz. Onlarin çabalariyla OSB’nin kalkmasi Dilovasi için çok güzel oldu. Burada kömürcü kalmamis, hepsi tasinmis. Onlarin yerine daha güzel seyler yapilacagina inaniyoruz” seklinde konustu.



“Bizim için çok iyi oldu”

Konuyla ilgilenen yetkililere tesekkür eden Sakir Arslan da, “Buradan kömürün kalkmasi çok güzel oldu. Bakanlarimiz, baskanlarimiz, milletvekillerimiz geldi. Bizim için çok iyi oldu. Insallah bize TOKI’ler gelir. Halk olarak çok sevindik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA