Aktas, Yabanci Ögrencilerle Kahvaltida Bulustu

Tüm Türkiye’de oldugu gibi Bursa’da da Kurban Bayrami heyecani baslarken, bayram namazini Ulu Camii’de kilan Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, daha sonra Bursa’da ögrenim gören yabanci ögrencilerle kahvaltida bulustu.

Aktas, Yabanci Ögrencilerle Kahvaltida Bulustu
Bursa’da vatandaslar Kurban Bayrami’ni tarihi camilere akin ederek karsiladi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan ve Il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ile birlikte Ulu Camii’de bayram namazini kildi. Vali Canbolat ve Baskan Aktas, namazin ardindan vatandaslarla bayramlasti.

Vali Canbolat, tüm Bursalilarin ve Müslüman aleminin Kurban Bayrami’ni tebrik etti. Bayramin birlik ve dirligimize vesile olmasini dileyen Canbolat, herkesin saglik ve huzur içerisinde ailesiyle, yetimlerle ve fakirlerle birlikte bayram geçirmesini temenni etti.

Baskan Alinur Aktas da tüm vatandaslarin Kurban Bayrami’ni tebrik etti. Kurban ibadeti yerine getirilirken vatandaslarin atiklar konusunda duyarli ve dikkatli davranmasini isteyen Baskan Aktas, herkesin sikintisiz ve mutlu bir bayram geçirmesini diledi.

Yabanci ögrencilerle kahvalti

Baskan Alinur Aktas daha sonra esi Sevinç Aktas ve çocuklariyla birlikte farkli ülkelerden gelerek Bursa’da ögrenim gören yabanci ögrencilerle bayram kahvaltisinda bulustu. Ögrencilerle ülkeleri ve egitim durumlari hakkinda sohbet eden Baskan Aktas, ögrencilik anilarini da gençlerle paylasti. Samimi bir ortamda gerçeklesen kahvaltida, ögrenciler keman çalarak Türk sarkilarini da seslendirdi. Tüm ögrencilerin Ramazan Bayrami’ni kutlayan Baskan Alinur Aktas, “Her bayramda oldugu gibi bu bayramda da Bursa’da egitim gören yabanci ögrencilerle kahvaltida biraraya geldik. Ailelerinden uzakta egitim gören ögrencilere basarilar diliyorum. Bir nebze de olsa onlara kalabalik aile ortamindaki bayram coskusunu yasatmak istedik. Herkese hayirli bayramlar diliyorum” dedi.

Azerbaycanli Yagut Naghiyeva ve Türkmenistanli Ogulnar Nurlyyeva, bayram sabahi kendilerini agirlayan Baskan Alinur Aktas ile güzel bir sohbet gerçeklestirdiklerini belirterek tesekkür etti.

Kahvaltinin sonunda Baskan Alinur Aktas tarafindan misafir ögrencilere çesitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA