Bayburt'ta Yüzlerce Kinali Keklik Dogaya Salindi

Bayburt’ta bin adet kinali keklik dogaya salindi.

Bayburt'ta Yüzlerce Kinali Keklik Dogaya Salindi
Doga Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlügü’nün (DKMP) 2022 Yili Kanatli Av Hayvani Salim Programi çerçevesinde Bayburt’ta keklik popülasyonunu artirmak ve yaban hayatinin desteklenmesinin yani sira süne, kene, çekirge ve tarim alanlarinda bulunan diger zararlilar ile mücadele amaciyla dogaya kinali keklik ve çil keklik salimi gerçeklestirildi.

DKMP Bayburt Sube Müdürlügünce, Keklik Üretim Istasyonu’ndan temin edilen bin adet kinali keklik ve çil keklik Bayburt sinirlari içerisinde bulunan Çimagil Genel Avlagi içerisinde dogaya salindi.

Konuyla ilgili DKMP’den yapilan açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Tabiata birakilan keklikler en az 1 ay süre ile tabiatta tutunma, bulundugu ortama adapte olma ve kendileri için yasam alani olusturmasi için av koruma ve kontrol ekiplerimiz Avci Dernek Baskan ve üyeleri, jandarma ekipleri ve muhtarliklarla ortaklasa çalisilarak bulunduklari ortamda takipleri araliksiz yapilacaktir. Keklik salimi yapilan avlaklarda avlanma kesinlikle yasaklanmis olup, yasaklara uymayanlar hakkinda 4915 sayili Kara Avciligi Kanununa göre idari yaptirim kararlari uygulanacaktir."
Kaynak: İHA