Kartal Belediyesi'nden Kadina Yönelik Siddetle Mücadelede Farkindalik Egitimi

Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Yili Faaliyet Plani çerçevesinde Kartal Belediyesi’nde Içisleri Bakanligi tarafindan, ‘Kadina Yönelik Siddetle Mücadelede 5 Milyon Erkege Farkindalik Egitimi’ isimli egitim semineri düzenlendi.

Kartal Belediyesi'nden Kadina Yönelik Siddetle Mücadelede Farkindalik Egitimi
Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçeklesen egitim programina, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel’i temsilen, Kartal Belediyesi Baskan Yardimcisi Imam Aydin, çok sayida birim müdürü ve Kartal Belediyesi personeli katildi.

Sosyal Hizmet Uzmani Kübra Karakelle’nin konusmaciliginda gerçeklesen seminerde; Türkiye’de kadinlara yönelik siddetin sosyolojik nedenleri ve mücadele yöntemleri ele alindi. Egitimin sonunda, katilimcilar merak ettikleri sorulari konusmaci Kübra Karakelle’ye yöneltti.

“Üzerimize düsenleri eksiksiz yerine getirmek durumundayiz”

Kartal Belediyesi Baskan Yardimcisi Imam Aydin, etkinlikte yaptigi konusmada; kadina yönelik siddete ve kadin haklari konularina Kartal Belediyesi’nin çok önem verdigini kaydederek, “Kartal Belediyesi olarak, kadin meselelerini çok ciddiye aliyoruz. Baskanimiz Sayin Gökhan Yüksel’in öncülügünde, Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nün kurulmasi bunun neticelerinden biridir. Ne yazik ki kadina yönelik siddet konusunda ülkemizin içinde bulundugu durum içler acisidir. Biz yerel yönetimler olarak bu konuda üzerimize düsenleri eksizsiz yerine getirmek zorundayiz. Tüm katilimcilarimiza, bu farkindalik egitimine gösterdikleri hassasiyetten dolayi tesekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA