(Özel) Istanbul'da Ayni Büfeyi Soyan 'Müdavim Hirsizlar' Kamerada Açiklamasi Parke Tasiyla Camini Kirdilar

Sisli’de daha önce girdikleri büfede bozuk paralari çalan hirsizlar, iki ay sonra ayni isyerinin camini parke tasiyla parçalayarak içeri girdi. Yine kasada bulunan bozuk paralari ile büfede bulunan bisikleti çalan hirsizlar, yakalandi. Yasanan hirsizlik anlari kameralara yansidi.

(Özel) Istanbul'da Ayni Büfeyi Soyan 'Müdavim Hirsizlar' Kamerada Açiklamasi Parke Tasiyla Camini Kirdilar


Sisli Fulya’da hirsizlar gözüne kestirdikleri büfeyi soyma plani yapti. Ocak ayinin sonlarina dogru yasanan ilk olayda hirsizlar, gecenin ilerleyen saatlerinde harekete geçerek kapali olan büfenin bulundugu bölgeye gelerek önce çevreyi gözetledi. Bir süre bekleyen hirsizlar, daha sonra büfeye yaklasip camina omuz atarak kolaylikla içeriye girdi. Büfede dolasan hirsizlar, yöneldikleri kasadaki bozuk paralari çalarak kaçti.

Müdavim hirsizlar büfeyi iki ay sonra bir daha soydu

Yasanan olay üzerinden yaklasik iki ay sonra ayni hirsizlar yine kapali bir saatte büfeye gelerek beklemeye basladi.

Çevrede kimsenin olmadigini anlayan hirsizlar, bu defa büfenin camini parke tasiyla parçalayarak içeriye girdi. Büfeye giren hirsiz yine kasadaki bozuk paralari ve içeride bulunan bisikleti çalarak kaçti. Yasanan hirsizlarin üzerine büfe sahibi Ilhan Ercan durumu polis ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine büfeye gelerek çalisma baslatan Sisli Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Sisli Polis Merkezi Amirligi ekipleri, büfenin güvenlik kamerasi görüntülerini inceleyerek hirsizlari yakalamak için çalisma baslatti. Yapilan çalismalar neticesinde kimlik bilgileri ögrenilen hirsizlar yakalanarak gözaltina alindi. Yasanan hirsizlik anlari ise güvenlik kamerasina yansidi.

“Biz kilidi güçlendirdik, bu kez de tasla cami kirip girmisler”

Olayla ilgili konusan esnaf Ilhan Ercan, “Ocak ayinda buraya 2 kisi geliyor, kilidi kirarak camdan içeri girip kasayi alip gidiyorlar. Biz durumu polise bildirdik ve polis de bize olayin çözülecegini söyledi.

Fakat 2 ay sonrasinda yeniden hirsizlar girdi. Biz sonradan gelenlerin de ayni kisiler oldugunu düsünüyorduk fakat polis onlar olmadigini, farkli kisiler oldugunu söyledi.

Süphelilerin isimlerini tespit ettik, bir çalisma yapiyoruz yakinda operasyon düzenleyecegiz dediler. Ilk hirsizliktan sonra biz kilidi güçlendirdik. Bu kez de tasla cami kirip girmisler. Bisikletimizi ve kasadaki paramizi alip gitmisler. Bizim emniyetten istegimiz bir an önce faillerin bulunmasidir. Iki olayda toplam 9 bin lira zararimiz var fakat sigorta bunun 4 bin lira kadarini karsiladi geri kalani cebimizden gitti. Daha önce ufo hirsizligi da oldu, ufolara da o yüzden çelik tel koyduk. Genelde kasaya yöneliyorlar, içerideki bisikletimizi de almislar. Neden oldugunu ben de bilmiyorum ama burayi mesken bellemisler. Artik her an gelebilirler diye gece bile kameradan bakiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA