Köprüden Uçan Tir Iki Otomobili Ezdi Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali

Bursa’da sürücüsünün kontrolünden çikarak köprüden uçan tir, iki otomobilin üzerine düstü. Arkadan gelen 5 aracin da duramayarak birbirine çarptigi kazada 1 kisi hayatini kaybetti, 1 kisi de yaralandi.

Köprüden Uçan Tir Iki Otomobili Ezdi Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali
Kaza, saat 19.00 siralarinda merkez Osmangazi ilçesi Bursa-Yalova yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bursa yönüne seyir eden 16 EG 314 plakali tir, yol kenarindaki bariyerlere çarpip yaklasik 10 metrelik köprüden park halindeki otomobilin üstüne uçtu. Tirin dorsesi ise seyir halindeki Osman Aras (55) idaresindeki 16 T 4041 plakali ticari taksinin üstüne devrildi. Arkadan gelen 5 araç da duramayarak zincirleme kaza yapti. Toplamda 8 aracin karistigi kazada ticari taksi sürücüsü Osman Aras agir yaralanirken, baska bir otomobil sürücüsü de yaralandi. Ihbar üzerine bölgeye çok sayida ambulans, polis, AFAD, ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, ticari takside sikisarak agir yaralanan Aras’i çikartarak saglik ekiplerine teslim etti. Yaralilar ambulanslar ile çevre hastanelere kaldirildi. Osman Aras, kaldirildigi hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Kazanin hemen ardindan tir sürücüsü olay yerinden kaçti. Kapanan yolda kilometrelerce araç kuyrugu olusurken, kaza yapan araçlarin yoldan kaldirilmasinin ardindan yol yeniden trafige açildi. Öte yandan feci kaza ani bir isyerinin güvenlik kamerasina saniye saniye yansirken, bir kisinin kazada kil payi kurtuldugu görüldü.

Kazayla ilgili tahkikat baslatildi.

(Ahmet Berke Erdal - Ali Ihsan Ugur - IHA)
Kaynak: İHA