YTB'den ABD Ve Kanada'daki Türk Gençlerine Yönelik 'Diaspora Savunuculuk Akademisi'

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), ABD ve Kanada’daki Türk gençlerine yönelik “Diaspora Savunuculuk Akademisi” düzenliyor. Gençler arasinda kuvvetli bir bag olusturmayi hedefleyen program, savunuculuk ve lobicilik konularindaki farkindaligi artirmayi da amaçliyor.

YTB'den ABD Ve Kanada'daki Türk Gençlerine Yönelik 'Diaspora Savunuculuk Akademisi'
Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi, Amerika Birlesik Devletleri (ABD) ve Kanada’daki Türk toplumunun haklarini bilinçli bir sekilde savunacak gençlerin yetismesi için “Diaspora Savunuculuk Akademisi” programi düzenliyor. Program, ayni zamanda ABD ve Kanada’da yasayan Türk gençleri arasinda kuvvetli bir bag olusturmayi hedefliyor. Programa katilim saglayacak olan basarili Türk gençleri, savunuculuk ve lobicilik basta olmak üzere birçok konuda alaninda uzman isimler ve akademisyenlerden seminerler alacak. Interaktif olarak gerçeklestirilecek olan akademi, ABD ve Kanada’da yasayan gençlerin savunuculuk ile lobicilik konularindaki farkindaligini artirmayi ve Türk toplumunun haklarini daha bilinçli bir sekilde savunmalarini mümkün kilmayi amaçliyor.

Program çerçevesinde Beyaz Saray’a ziyaret

Diaspora Savunuculuk Akademisi’ne katilan gençler, Beyaz Saray, ABD Kongresi, Dünya Bankasi, IMF, ABD Disisleri Bakanligi gibi önemli ABD kurumlarina da ziyaretler gerçeklestirecek. Akademiye 20-30 yas araligindaki basarili gençler kabul edilecek. “Diaspora Savunuculuk Akademisi”, 24-29 Eylül tarihleri arasinda Washington’da düzenlenecek.

Son basvuru tarihi 25 agustos

Programa iliskin detayli bilgi "https://www.ytb.gov.tr/savunuculukakademisi/" web sayfasinda bulunuyor. Akademiye katilmak isteyen adaylarin 25 Agustos tarihine kadar "obys.ytb.gov.tr" adresinden basvuru yapmalari gerekiyor.
Kaynak: İHA