Toroslar'da Okullarin Çevre Düzenlemesi Yapiliyor

İçel’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 2022-2023 egitim ögretim sezonu öncesi ilçede bulunan egitim kurumlarinin çevre düzenlemesini yapiyor.

Toroslar'da Okullarin Çevre Düzenlemesi Yapiliyor
Belediye Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan okul bahçelerinde otlarin temizlenmesi, çimlerin biçilmesi, budama ve agaçlarin bakimi yapiliyor. Kuruyan ve tehlike arz eden agaçlarin budama çalismalari ile okul bahçeleri daha estetik bir görünüme kavusuyor. Agaçlarin saglikli büyümesi, hastaliklara karsi direncinin arttirilmasinin da amaçlandigi budama çalismalari sonucunda ortaya çikan agaç dallari ve yapraklar gibi organik atiklar da Toroslar Belediyesinin kompost gübre yapim ünitesinde kompost gübreye dönüstürülüyor. Komposta dönüsen gübre, ilçe genelindeki park, bahçe ve yesil alanlarda kullaniliyor. Böylece, topragin organik maddelerce iyilestirilmesinin ve daha verimli hale getirilmesinin yani sira dogaya ve ülke ekonomisine de katki saglaniyor.

Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, ilçedeki okullarda egitim kalitesinin artmasina, ögrencilerin daha saglikli ve güvenli ortamlarda egitim almalarina önem verdiklerini söyledi.

“Toroslar Belediyesi olarak birçok alanda projelerimizi gerçeklestirirken egitime olan destegimizi de araliksiz sürdürüyoruz” diyen Yilmaz, "Egitim önceligimiz. Yeni egitim ögretim sezonu öncesi ihtiyaç duyulan okullarimizin bahçelerinde bakim çalismasi yaparak ögrencilerimizin daha saglikli ve düzenli ortamlarda egitim almaya baslamalarini istiyoruz. Gelecegimizin teminati çocuklarimizin ve gençlerimizin, daha iyi kosullarda egitim hayatlarini sürdürmeleri için üzerimize düsen sorumlulugun farkindayiz. Egitim ve ögretime olan desteklerimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA