Tirtilla Mücadelede Kazanan Çiftçi Oldu

Bursa Yenisehir Belediyesi, ayçiçegi tarlalarini istila eden çayir tirtillarina karsi mücadelede dronla ilaçlama sayesinde çiftçinin emeginin bosa gitmemesini sagladi.

Tirtilla Mücadelede Kazanan Çiftçi Oldu
Bursa’nin Yenisehir ilçesinde ayçiçegi tarlalarini istila eden çayir tirtillarina karsi dronla baslatilan mücadele ile ekili alanlar kontrol altina alindi. Yenisehir Belediyesi tarafindan ilçede 15 köyde 2 bin 500 dönümlük alanda yürütülen çayir tirtili mücadelesi kontrol altina alindi.

"Bugün itibariyle sikintinin ortadan kalktigi bizlere iletildi"

Belediye Baskani Davut Aydin, “Tirtillarin görüldügü bölgelerde dronla özellikle arilarin zarar görmemesi için havadan gece ilaçlama yapildi. Olayin baslamasi ile aninda müdahale edildi. Su ana kadar 15 köyümüzde 2 bin 500 dönüm alan içinde bulunan ay çekirdegi tarlalarinda ilaçlama yapildi. Bugün itibariyle sikintinin ortadan kalktigi ilçe tarim müdürlügü ekipleri tarafindan bizlere iletildi. Kontroller aralik vermeden tarim müdürlügü personeli tarafindan devam ediyor. Ilçemizde su anda sadece çayir tirtili ile ilgili degil muhtemel bir durum için tedbir amaçli diger zararlilar için de kontroller devam ediyor” diye konustu.



"Her zaman imkanlarimiz dahilinde çiftçilerimizin yanindayiz"

Baskan Aydin, “Çayir tirtili disinda görülebilecek baska olaylarda halkimiz belediyemiz kirsal kalkinma müdürlügüne ve tarim ilçe müdürlügümüze bilgi versinler. Bugüne kadar dronla ilaçlama yapilan hiçbir yerden ücret alinmamistir. Her zaman imkanlarimiz dahilinde çiftçilerimizin yanindayiz. Bu mücadelede basta ilçe tarim müdürlügümüze, belediye personelimize, hemserilerimize ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA