Sincan Belediyesi Bebek Kütüphanesi'nde Yaz Dolu Dolu Geçiyor

Sincan Belediyesi Bebek Kütüphanesi’nde yazin çocuklar ve anneler için dolu dolu bir program uygulaniyor. Kur’an-i Kerim ve Hz. Muhammed’in hayatini anlatan derslerle degerler egitimine katki saglaniyor.

Sincan Belediyesi Bebek Kütüphanesi'nde Yaz Dolu Dolu Geçiyor
Açtigi kütüphanelerle Sincan’in adeta bir kütüphaneler kenti haline getirildigini söyleyen Sincan Belediye Baskani Murat Ercan, “Bebek Kütüphanesi ile de özellikle 0-3 yas döneminin kitapla tanismasi saglandi. Sincan Belediyesi olarak çocuklarin kitaplarin büyülü dünyasi ile daha ilk yastan itibaren tanismasi; okuyan, arastiran, kültürlü bir neslin yetismesi hedefiyle bir dizi etkinlikler düzenlenen Bebek Kütüphanesi’nde yaz dönemi yogun bir sekilde geçiyor” ifadelerini kullandi.

Bebekler ve ailelerinin egitici-ögretici etkinliklerle zaman geçirme firsati yakaladigi Bebek Kütüphanesi’nde 0-3 yas için yapilan Bebek Atölyesi yogun ilgi görüyor. Anne ve bebeklerin birlikte danslar ve gelistirici etkinlikler yaptigi atölyelerin yaninda “Degerlerimle Büyüyorum” basligi altinda her hafta bir deger ögretiliyor çocuklara.

4-5 yas grubu için Kur’an-i Kerim dersleri

Ailelerden gelen talep üzerine 4-5 yas için açilan manevi egitim siniflarinda degerler egitimi ve sevgi dersi veriliyor. Çocuklar hem Hz. Muhammed’in hayatini ögreniyor hem de Kur’an egitimi aliyor. Çocuklar, burada yas gelisimine uygun sekilde namaz kilmayi ve dua etmeyi de ögreniyorlar.
Kaynak: İHA