Mugla BILSEM Ögrencileri 2022 Türkiye 3'Üncüsü Oldu

Mugla Bilim ve Sanat merkezi ögrencileri “Kutup Arastirma Üsleri Için Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarimi” adli projeleriyle 2022 etkinliklerinde yapilan 2204-C Lise Ögrencileri Kutup Arastirma Projeleri Yarismasinda Türkiye 3’üncüsü oldu.

Mugla BILSEM Ögrencileri 2022 Türkiye 3'Üncüsü Oldu


2204-c Lise Ögrencileri Kutup Arastirma Projeleri Yarismasi’nin final asamasi sonuçlari açiklandi. Yarismanin final asamasi sergisi ve proje degerlendirmeleri, 22-24 Temmuz 2022 tarihleri arasinda Giresun ilinde, Çotanak Spor Kompleksinde yapildi. Yarismanin final sergisine 4 ana alandan 60 projenin sahibi 134 ögrenci katildi.

Yapilan jüri degerlendirmeleri sonucunda birincilik, ikincilik, üçüncülük ve tesvik ödülleri alan projeler belirlendi. Yarisma sonucunda Mugla BILSEM ögrencileri Aysu Oral ve Innur Buket Durak danisman ögretmenleri Fen Bilimleri Ögretmeni Dr. Ayçin Ünal rehberliginde hazirladiklari “Kutup Arastirma Üsleri Için Yenilenebilir Bir Enerji Sistemi Tasarimi” adli projeleriyle 2204-C Lise Ögrencileri Kutup Arastirma Projeleri Türkiye 3’üncüsü oldu.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, yarismanin final sergisinde Mugla BILSEM ögrencileri tarafindan açilan standi ziyaret etti. Ögrencilerle bir süre sohbet eden Bakan Varank ögrencilerle birlikte fotograf çektirdi. Yapilan yarismanin ödül töreni, birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülü alan proje sahiplerinin katilimiyla 30 Agustos - 4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun ilinde yapilacak.

Il Milli Egitim Müdürü Emre Çay, “2204-C Lise Ögrencileri Kutup Arastirma Projeleri Yarismasi’na karasal ekosistem tematik alaninda hazirlamis olduklari projeleri ile katilan ve sergilemis olduklari basarilariyla bizleri gururlandiran ögrencilerimizi, projede ögrencilerimize danismanlik yapan ögretmenimizi ve tüm emegi geçenleri kutluyorum.” dedi.

Kaynak: İHA