Milli Egitim Bakanligi Ve EBB'den Gençlere Yönelik Istihdam Protokolü

Milli Egitim Bakanligi ve Erzurum Büyüksehir Belediyesi, kentte gençlerin istihdamina yönelik “Gençlerin Mesleki Egitimlerini Destekleme Is Birligi” protokolü imzaladi.

Milli Egitim Bakanligi Ve EBB'den Gençlere Yönelik Istihdam Protokolü
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nde gerçeklesen protokol imza töreninde yaptigi açiklamada, “Bakanlik olarak nitelikli eleman yetistirmek ve gençlerin meslek sahibi olmasi için her türlü adimi atmaktayiz” dedi.

“Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen’de Erzurum’da hiçbir sinirlama olmaksizin ayda mesleki kayit yaptiran gençlere 500 lira burs vermeyi taahhüt etti” diyen Bakan Özer, söyle devam etti: “Erzurum’da mesleki egitim merkezine kayit yaptiran 5 bin genç var ve aylik 1700 lira destek veriliyordu. Simdi kayit yaptiranlar belediyemizin de katkisiyla 2 bin 220 lira alacak. Erzurum’da mesleki egitimin güçlenmesi adina önemli bir adim ve bu konuda Baskanimiz Mehmet Sekmen’e tesekkür ediyorum. Mesleki egitim merkezlerini güçlendirmek için çok önemli adimlar atiyoruz. Erzurum’a normalde protokol için gelmemistik ama il degerlendirme toplantisi ve Köy Yasam Merkezi’nin açilisi için gelmistik. Ancak bugün her zaman Erzurum’da egitimin gönüllü bir paydasi olan Erzurum Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen de ’Bu sürecin parçasi olayim’ diyerek önemli katkida bulundu. Baskanimiza çok tesekkür ediyorum.”

Baskan Sekmen: “Gençlerin istihdami için ne gerekiyorsa yaptik ve yapmaya da devam edecegiz”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de, Milli Egitim Bakanligi’nin baslattigi çalismalara sonuna kadar destek vereceklerini söyledi.

Baskan Sekmen, su kaydi düstü: “Kiymetli Bakanimizin baslatmis oldugu bu yeni çalismaya Erzurum’dan destek verme karari aldik ve kursa katilan her kursiyerimize 500 TL ayda katki saglayacagiz. Yeter ki Erzurum’da meslek edinmek isteyen gençlerimiz bu kurslara katilsinlar ve yeter ki bir meslekleri olsun. Bizde cani gönülden tüm destegi sunacagiz. Bakanima böylesine önemli bir protokolü bizle imzalamasindan dolayi da tesekkürlerimi sunuyorum. Bakanimizin göreve gelmesiyle çok yeni hizmet modelleri devreye girdi bizler de yakinen izliyoruz. Ve böyle bir Bakanimizin olmasindan ötürü de kendisiyle iftihar ediyoruz. Ve inaniyoruz ki Türkiye’yi egitim alaninda çok farkli noktalara tasiyacak. Yeni bir anlayis yeni bir nefes yeni bir ses getirecek.” Konusmalarin ardindan protokol sözlesmesi imzalandi. Bakan Özer’in Erzurum Büyüksehir Belediyesi’ni ziyareti hatira fotografi çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA