Milli Egitim Bakani Özer, KKTC'li Mevkidasi Çavusoglu Ile Bir Araya Geldi

Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Egitim Bakani Nazim Çavusoglu ile bir araya geldi.

Milli Egitim Bakani Özer, KKTC'li Mevkidasi Çavusoglu Ile Bir Araya Geldi
Milli Egitim Bakani Özer, KKTC Milli Egitim Bakani Çavusoglu ile Milli Egitim Bakanligi Merkez Binasi’nda görüstü. Görüsmede iki ülkenin egitim sistemi ve online sistemlerin paylasimi gibi konular ele alindi. Yaklasik 1 saat süren görüsme basina kapali olarak devam etti.

Milli Egitim Bakani Özer, Kuzey Kibris’in istikrar ve refahini arttiracak projeleri desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Egitim Bakani olarak yapmis oldugunuz geçmis iki hükümet döneminde önemli is birlikleri hayata geçirildi. Bu yeni dönemde de bakanliklarimiz arasinda es güdüm ve ortak çalisma iradesinin artacagina inancim tamdir. KKTC’nin ve Kibrisli Türk kardeslerimizin yüregimizde ayricalikli bir yeri vardir. Bu bakimdan bizler Kuzey Kibris’in istikrar ve refahini arttiracak politikalara destek vermeye daha önceden oldugu gibi yine haziriz. Uluslararasi platformlardaki kisitlamalara ragmen bugün gelinen nokta gerçekten taktire sayandir” diye konustu.

Milli Egitim Bakanligi olarak üç öncelikli alan belirlendigini aktaran Bakan Özer, is gücü piyasasi ile is birligini arttirmak için mesleki egitimde paradigma baslatildigini ve ayni zamanda bu süreçte kazanilan tecrübenin Kuzey Kibris ile paylasilabilecegini vurguladi. Ikinci öncelik olarak ise ögretmen egitimlerinde kapsayiciligi ve niteligi arttirarak yeni bir yaklasim gelistirildigine dikkati çeken Özer, 1.2 milyon ögretmenin ‘ögretmen egitimlerine’ katildigini söyledi.

Bakan Özer, üçüncü öncellik alanin da egitimde firsat esitliginin arttirilmasi oldugunu dile getirdi.

“Tek millet iki devlet söylemi bir tesadüf degildir, bir tespittir, gerçektir”

Konuk Bakan Nazim Çavusoglu ise, tek millet iki devlet vurgusu yaparak, “KKTC cografyasinda yasayan halk halkimizdir, burada veya orada yasayan arasinda bir fark yoktur. Tek millet iki devlet söylemi bir tesadüf degildir. Bir tespittir, gerçektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin akademik performansi, dünyaya dönük yüzü ve atak çalismalarindan zaman kaybetmemek ve faydalanmak adina iliskilerimizi, iletisimimizi en yüksek seviyede tutmaya çalisan bir ekibin lideriyim. Bu anlamda çok mütesekkiriz ki Türkiye Cumhuriyeti burada ne gibi bir imkani varsa KKTC’de de olmasi için büyük bir çaba sarf etmektedir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA