Marmara Bilge Okullari Ile Türk Egitim Dernegi Kurumsal Egitim Danismanligi Için Bir Araya Geldi

Marmara Bilge Okullari ile Türk Egitim Dernegi kurumsal egitim danismanligi çatisi altinda bir araya geldi. Iki kurum, kurumsal egitim danismanliginin nasil uygulanacagi, bu hizmetin ögrencilere kazandiracaklarina dair konulari masaya yatirdi.

Marmara Bilge Okullari Ile Türk Egitim Dernegi Kurumsal Egitim Danismanligi Için Bir Araya Geldi


Özel okul sektörünün nitelikli gelisimine katki saglamak amaciyla gelistirilen Türk Egitim Dernegi Akreditasyon ve Danismanlik (TED AD) sistemi çerçevesinde Kurumsal Egitim Danismanligi verilmek üzere Kocaeli-Darica’nin nitelikli egitim kurumlarindan Marmara Bilge Okullari ile Türk Egitim Dernegi bir araya geldi. Gençligin nitelikli egitimini önceligine alan iki kurum; heves, azim ve deneyimleri ile Darica’da dünya standartlarinda bir egitim için çalisacak. Türk Egitim Dernegi Genel Baskani Selçuk Pehlivanoglu ve Marmara Bilge Okullari Kurucusu Ismail Kurt’un katilimiyla düzenlenen toplantida kurumsal egitim danismanliginin nasil uygulanacagi, bu hizmetin ögrencilere kazandiracaklarina dair detaylar masaya yatirildi.

“Biz birinci asamada bir danismanlik veriyoruz”

Konu hakkinda konusan Türk Egitim Dernegi Genel Baskani Selçuk Pehlivanoglu, “Türk Egitim Dernegi’nin kendi standartlarina uygun ve sifirdan baslayarak olusturdugu süreçlerin sonucunda kendi ismini verdigi okullari var. TED Van Koleji, TED Çorum Koleji, TED Istanbul gibi birçok okulu görebilirsiniz. Fakat bir de mevcut okul olup bunun akademik, sosyal ve yapisal dönüsümünü saglayabileceginiz, danismanlik vereceginiz ve akreditasyon sürecine sokacagimiz okullarimiz var. Biz mevcut okulumuzda ve buradaki okulumuzda da gerekli incelemeleri yaptik. Bütün egitim kadrosundan, sosyal, kültürel ve sportif süreçlerini tespit ettik. Fiziki sartlarina baktik. Çok ciddi bir inceleme sonucunda biz bu okula birinci asamada bir danismanlik veriyoruz. Danismanliktan kastimiz su, egitim yönetimini destekleyecegiz. Süreçleri yönetecegiz ve yönlendirecegiz. Yani ögretmen seçim süreçleri, akademi programlarinin gelistirilmesi, ögrencilerin bundan sonraki süreçlerdeki sinavindan tutun sportif ve kültürel gelisim süreçlerinin tanimlanmasi gibi bizim 38 basliktaki süreçlerimizi uygulayacagiz“ dedi.



Marmara Bilge Okullari Kurucusu Ismail Kurt ise, “Bilge okullari, bugün dünyanin evrildigi noktada, bilimin ve teknolojinin ekonomi noktasindaki kurumsal büyük okullarla, kurulumuzu daha gelistirmek daha çok ögrencilerimize firsat esitligi saglayarak onlarin gelecegini ve iyi bir insan, dünyada yarisabilen fikri hür, irfani hür, vicdani hür nesiller yetistirmek. Bu amaçla bugün buradayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA