Mardinli Çocuklar Baskan Soyer'i Ziyaret Etti

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, farkli kentleri ve kültürleri tanimak için Izmir’e gelen Mardinli çocuklari agirladi.

Mardinli Çocuklar Baskan Soyer'i Ziyaret Etti
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Mardin Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi’nin yaz okullarinda egitim gören 40 çocugu agirladi. Yaslari 7 ile 14 arasinda degisen çocuklarin ziyaretine Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi Proje Koordinatörü Sehmus Ak ile CHP Izmir Milletvekili Sevda Erdan Kiliç eslik etti. Baskan Soyer, ziyarette çocuklarla sohbet ederek onlarin sorularini yanitladi. Bir çocugun, “Baskan olmadan önceki hayaliniz neydi?” sorusuna Soyer, “Benim tek hayalim baskan olmakti” yanitini verdi. “Baskan olmak nasil bir duygu?” sorusuna da “Harika bir duygu, ben çok severek yapiyorum. Çünkü yaptiginiz is bir sehri degistirme ve insanlarin yüzünü güldürme imkani veriyor. Siz de okuyun, çalisin. Ve hayallerini gerçeklestirmek için çabalayin” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Siyaset yapmamizi önerir misiniz” diye soran bir çocuga ise su yaniti verdi: “Siyasetçi olmalisiniz. Çok isterim, çünkü siyaset hayati iyilestirme sanati demek. Hayati güzellestirme sanati demek. Eger siz siyaset yapmazsaniz, baskalari o boslugu dolduruyor. O nedenle sizlerin siyaset yapmasi çok önemli. Ayrica

el ele oldugunuz zaman gücünüz çok büyüyor. El ele olmaktan asla vazgeçmeyin.”

Ilk kez denize girdiler

Nusaybin Çocuk Gelisim Merkezi Proje Koordinatörü Sehmus Ak da “Çok güzel tarihi ve turistik yerleri gezdik. Bu çocuklar simdiye kadar hiç denize girmemisti. Onlari denizle bulusturduk. Unutulmaz anlar yasadilar” diye konustu.

Çocuklar, Baskan Soyer’e tesekkür ederek çiçek verdi.
Kaynak: İHA