KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Dogu Akdeniz'de Türk Dünyasinin Temsilcileriyiz'

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, “Dogu Akdeniz’de Türk dünyasinin temsilcileriyiz. Onun için sonuna kadar oradaki Kibris Türk halkinin yasayabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti’nin tam destegiyle yeni siyasetimizi sonuna kadar yürütmek durumundayiz” dedi.

KKTC Cumhurbaskani Tatar Açiklamasi 'Dogu Akdeniz'de Türk Dünyasinin Temsilcileriyiz'
“Kibris’ta Türklerin Varolus Mücadelesi” konulu konferansa konusmaci olarak katilmak üzere Osmaniye’ye gelen KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Osmaniye Belediyesi’ni ziyaret etti. Ziyarette gazetecilere açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ni bazi ülkelerin tanimadigini kendileri için önemli olaninin Türkiye Cumhuriyeti’nin tanimasi oldugunu söyledi.



Türkiye Cumhuriyetinin tam destegiyle Kibris’ta egemen esitlik siyasetini sonuna kadar yürütmek durumunda olduklarina deginen Cumhurbaskani Tatar, “Biz gerçekten Dogu Akdeniz’de tüm Türk dünyasinin temsilcileriyiz. Onun için sonuna kadar oradaki Kibris Türk halkinin yasayabilmesi için benim Cumhurbaskanligi seçilmemden sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin tam destegiyle yeni siyasetimizi sonuna kadar yürütmek durumundayiz. O da nedir? Kibris’ta egemen esitlik. Yani Kibris’ta nihai bir anlasma olacaksa bugün oldugu gibi Kibris’ta iki ayri devlet vardir. Güneydeki Rum devletidir. Artik Kibris Cumhuriyeti bizleri temsil etmez. Orasi bir Rum devletidir. Rum Cumhuriyeti’ne dönüsmüstür. Kuzeydeki devlet Türklerin devletidir ve sonuna kadar Kibris’ta iki ayri bagimsiz devletin yan yana is birligiyle ancak bir anlasmanin olabilecegini bütün dünya Türkiye’nin de destegiyle duyurmaya çalisiyoruz. Belki su anda Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ni bazi ülkeleri tanimiyor olabilir. Ama bizim için degerli kardeslerim en önemlisi nedir biliyor musunuz? Türkiye Cumhuriyeti’nin tanimasidir” diye konustu.

Belediye Baskani Kadir Kara, KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar’a çesitli hediyeler verdi.
Kaynak: İHA