Jandarma Yanginlara Karsi Teyakkuzda

Eskisehir Il Jandarma Komutanligi ekipleri, ormanlik alanlarin yangindan korumasi için denetim çalismalarini sürdürüyor.

Jandarma Yanginlara Karsi Teyakkuzda
Konuyla ilgili açiklamada, ülkenin milli servetleri olan ormanlik ve mesire alanlarini muhtemel yanginlardan korumak ve zamaninda müdahile için yapilan çalismalar aktardi. Açiklamada, kasten ya da kusurlu olarak yangin çikis nedenlerine hassas oldugu ve komutanliga bagli ekiplerce sik sik devriye görevinin icra edildigi bilgisi ifade edildi.

Eskisehir Il jandarma Komutanligi’nin açiklamasi söyle;

“Yaz aylarinda havalarin asiri derecede isinmasi, ormanlik bölgeler ile tarim arazilerinde insan ve araç yogunlugunun artmasi, ormanlik bölgeler ile tarim arazilerinde insan ve araç hareketliliginin artmasi, terör örgütlerinin muhtemel, eylemleri, vatandaslarin kasten ya da kusurlu davranislari nedeniyle önümüzdeki dönemde orman yangin olaylarinin meydana gelebilecegi degerlendirilmektedir. Bu çerçevede; milli servetimiz olan ormanlik alanlarda meydana gelebilecek orman yanginlarinin önlenmesi amaciyla Eskisehir Il Jandarma Komutanligi unsurlarinca sorumluluk alanimizda bulunan ormanlik bölgeler, piknik ve mesire alanlari 24 saat esasina göre yaya/motorlu devriyeler ve insansiz hava araçlari ile sürekli kontrol edilmekte olup, meydana gelebilecek orman yanginlarina karsi tüm tedbirler alinarak faaliyetlere kararlilikla devam edilmektedir. Eskisehir Il Jandarma Komutanligi’nca, halkamizin huzur ve güven içerisinde hayatlarina devam etmeleri, milli servetimiz olan ormanlarimizin korunmasi ve yeni nesillere atanmasina yönelik faaliyetlere kararlilikla devam edilecektir.”
Kaynak: İHA