Gediz'de Halk Egitim Merkezi Müdürlügü'nden Seminer

Kütahya’nin Gediz ilçesinde kadina yönelik siddet çerçevesinde Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan “Kadina El Kal-ka-maz” slogani ile farkindalik egitimi verildi.

Gediz'de Halk Egitim Merkezi Müdürlügü'nden Seminer
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi, Adalet Bakanligi, Içisleri Bakanligi, Milli Egitim Bakanligi ve Saglik Bakanliklari ile Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokolle “Kadina Yönelik Siddetle Mücadele 2022 Yili Faaliyet Plani” çerçevesinde kadina yönelik siddetle mücadelede Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü erkek kursiyerlerine seminer verdi.

Gediz Halk Egitim Merkezi Müdürü Mehmet Özyurt, Merkezimizde egitim gören tüm erkek kursiyerlere ulasarak kadina siddet olaylarinin önüne geçmek istiyoruz dedi.

Müdür Mehmet Özyurt, “Kadina yönelik siddet, kadinlarin maruz kaldiklari fiziksel, cinsel, ekonomik ve psikolojik eylemler olarak karsimiza çikiyor.

Siddet yasam hakki, egitim hakki ve saglik hakki gibi temel insan haklarini ihlal ediyor. Kadin, erkek ve çocuk fark etmeksizin hepimiz, insan onuruna yakisir sekilde yasamayi hak ediyoruz. Bu toplumu kurabilecek güç, siddetsiz bir hayati benimsemekten geçiyor” dedi.

Kadina siddet olaylarinin egitimle çözülecegini ifade eden Müdür Özyurt; “Biz Halk Egitim Merkezi olarak farkindalik egitimini kursiyerlerimize anlattik. Bu egitimin faydali olacagini düsünüyoruz. Kadinlarimizin fedakârliklari, emek ve dualariyla kurulan vatanimizda kadina yönelik her türlü siddetle mücadele etmek hepimizin sorumlulugunda. Toplumda adalet, hosgörü, saygi ve merhamet gibi yasatan, yeserten ve birlestiren degerlerin yerlesmesini temenni ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA